Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip u četvrtfinalu

Hrgović: Mogu i moram bolje! Pjetraj: Nisam u potpunosti zadovoljan

Filip Hrgović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
13.08.2016.
u 22:00

Meč Hrgovića i Pera na rasporedu je 16. kolovoza od 18 sati po hrvatskom vremenu.

Mogu i moram bolje od ovoga, predugo čekanje na prvi meč me učinilo malo nervoznim, izjavio je boksač Filip Hrgović nakon pobjede. 

Filip Hrgović plasirao se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru u kategoriji preko 91 kilograma, on je u svom prvom nastupu u osmini finala uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena.

Aktualni europski prvak u superteškoj kategoriji Hrgović dominirao je protiv Demirezena tijekom sve tri runde, odličnim kombinacijama desnih direkata i lijevih krošea razarao je suparnikov gard što su sva tri bodovna suca honorirala i dala mu pobjedu u svakoj od tri runde.

"Nisam zadovoljan kako sam boksao, ipak je ovo prvi meč nakon dugačkog čenja tu u Riju i, važna je pobjeda. Malo sam se lošije kretao i dao sam mu previše  prilika. Ići će na bolje, ali ću se u sljedećoj borbi morati popraviti. Nikako dočekat' meč, znao sam s i kad boksam s kim, a desetak dana je stvarno predugo čekanje", kazao je Hrgović, kojeg u četvrtfinalu čeka Kubanac Leinier Pero u borbi za medalju. 

"Kubanci su klasa za sebe. Pero nema neke medalje s velikih natjecanja, ali je dobar, lepršav i pokretan, te ću morati više raditi na noge. Morat ću ubaciti u veću brzinu protiv njega. Protiv Turčina je bila ipak uspavanka, Kubanac će biti nešto drugo". 

Trener Leonardo Pjetraj također nije bio zadovoljan unatoč pobjedi.

"Nisam zadovoljan u potpunosti, Filip je osjetio da je bolji, ali se nije držao taktike, htio je ići na udarac s kojim bi ga dokrajčio. To nje bilo potrebno jer je Turčin opasan udarač, a Filip se mogao ozllijediti. Djelovalo je uspavano jer je protivnik bio spor, Hrgović ga je zaustavio i onda nije bilo potrebno srljati, već čuvati snagu. Prvi meč, predugo čekanje učinili su ga malo nervoznijim. Hrgović je već dobivao dvojicu Kubanaca prekidom, što nikome nije usjelo, a radit ćemo na tome da i Pero slično završi", kazao je Pjetraj.

Meč Hrgovića i Pera na rasporedu je 16. kolovoza od 18 sati po hrvatskom vremenu.

>>Hrgović lakoćom do pobjede nad Demirezenom za četvrtfinale

Komentara 1

SE
sestrićna
09:25 14.08.2016.

bravo hrgaaa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije