Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor Darko Draženović

Bogdan: Dinamo je sad otuđen klub, zato više i ne idem na Maksimir

Srećko Bogdan
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
30.09.2015.
u 12:25

'Kod izbora Čačića narod se nije ništa pitalo, zna se tko ga je izabrao. Želim mu sreću, a rezultati će pokazati je li to bio dobar potez.'

Dražen Ladić (802) i Marko Mlinarić (613) igrači su s najviše nastupa za Dinamo, a igrača na trećem mjestu mnogi bi teško pogodili. On je Srećko Bogdan, Međimurec koji je za plave nastupio čak 595 puta i pritom zabio 125 golova (igrao je sve, libera, ali i napadača i veznog). Legendarni Čeči u Dinamu je igrao od 1975. do 1985. godine, a ispričao nam je jednu anegdotu.

– Znate zašto je Dinamo 1982. osvojio naslov? Pa zato što sam ja te godine pauzirao zbog vojske – šali se Bogdan.

Narod se nije pitalo

Sa sjetom se sjeća tih vremena njegova Dinama, kada je Maksimir redovito bio pun.

– Tada je Dinamo bio narodni klub, a sada je otuđen. Zato ni ja više ne idem na utakmice u Maksimir. Nešto se treba promijeniti, no bojim se da će trebati puno vremena da se vrate otuđeni navijači, jer oni se ne mogu stvoriti preko noći. Žalosno je da na utakmice dolazi 1000 navijača – kaže Bogdan.

U izboru za Večernjakova nogometaša godine Čeči je dvojio između Luke Modrića i Ivana Rakitića.

– Teško je iz male zemlje doći u veliki klub i igrati na tako visokoj razini. I Modrić i Rakitić igraju jako važne uloge u Realu i Barceloni, ali malu prednost dajem Luki.

Jedino iznenađenje je što je Bogdan na 8. mjesto stavio Caktaša, kojeg je novi izbornik Čačić izostavio s popisa.

– Caktaš zaslužuje biti reprezentativac. Najkonstantniji je u Hajduku, a koliko je dobar najbolje pokazuje podatak da je kao veznjak u 120 utakmica zabio 38 golova, što je jako puno za veznog igrača.

A što misli Bogdan o novom izborniku?

– Kod izbora Čačića narod se nije ništa pitalo, zna se tko ga je izabrao. Želim mu sreću, a rezultati će pokazati je li to bio dobar potez.

Srećko Bogdan trenutačno je šef omladinskog pogona Intera, kluba u kojem je 2005. zamalo osvojio naslov nakon borbe s Hajdukom.

– Te godine imali smo Modrića, Ćorluku, Čalu, Zekića, ali i domaće igrače poput Gondžića, Ceraja, Vidaka. Trebali smo uzeti naslov te godine, ali bilo je tu i nekih igara izvan travnjaka.

Čeči je legenda Dinama, ali i Karlsruhea, u kojem je proveo čak osam godina te bio kapetan.

Čuvao sam Kempesa

– Bio sam kapetan Mehmetu Schollu i Oliveru Kahnu. Kada je Kahn kao junior došao u seniore, komentirao sam: “A kaj bu nam ovaj mali obranio?” Ali, prevario sam se, Kahn je vrlo brzo dokazao da je sjajan golman, a fascinantno je bilo kod njega koliko je na svakoj utakmici grizao za pobjedu i tom motivacijom dizao cijelu momčad. Mehmet Scholl je pak od prvog trenutka bio majstor s loptom, odmah sam vidio da će biti veliki igrač. A obojica su bila poslušna, cijenili su me i slušali kao kapetana.

Za igračke karijere Bogdan je imao vrhunske trenere.

– Prvi trener mi je bio Bazić, a poslije su me trenirali Vlatko Marković, Branko Zebec, Tomislav Ivić, Ćiro Blažević. U Karlsruheu pak legendarni Winfried Schäfer.

Bogdan je oblačio dres Jugoslavije i Hrvatske.

– Za Hrvatsku sam odigrao dvije utakmice odmah nakon samostalnosti, protiv Slovenije i Rumunjske. Za Jugoslaviju sam igrao 11 puta, i to dvaput protiv Argentine, jednom protiv Brazila, pa protiv Njemačke, Rusije, Kolumbije, Meksika... Čuvao sam legendarnog Brazilca Rivelina, Argentinca Kempesa... Ma, bila su to lijepa vremena – zaključio je Bogdan.

Bogdanovih 10

Luka Modrić (Real Madrid) 10

Ivan Rakitić (Barcelona) 9

Ivan Perišić (Wolfsburg, Inter) 8

Mario Mandžukić (Atletico, Juventus) 7

Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 6

Nikola Kalinić (Dnipro, Fiorentina) 5

Dejan Lovren (Liverpool) 4

Mijo Caktaš (Hajduk) 3

Andrej Kramarić (Leicester City) 2

Darijo Srna (Šahtar) 1

Bogdanovih 5

Ante Ćorić (Dinamo) 5

Andrija Balić (Hajduk) 4

Nikola Vlašić (Hajduk) 3

Josip Posavec (Inter Zaprešić) 2

Jozo Šimunović (Dinamo/Celtic) 1

Sutra bira Anthony Šerić.

>>Panadić: Niko Kovač je radio poput vrhunskih svjetskih trenera

>>Ladić: Ne bih prihvatio Šukerov poziv, a impresivan je bezobrazluk kojim se mažu oči!

Foto: Kyodo"n Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Komentara 71

LI
liskovaca
12:50 30.09.2015.

jel ovaj navija za klub ili vodstvo kluba??? Medijska ataka na Mamiće je neviđena!

ZO
zoom
12:39 30.09.2015.

to je "pravi" navijač-dinamovac, ne sviđa mu se mamić pa ne ide na utakmice dinama?!?!

TF
tony.franzz
12:51 30.09.2015.

Ne svidja mi se Sj.pol pa ni ja tamo ne idem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije