Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dajte svoj sud

Italija je bila na konopcima! Je li Kovač trebao 'jurnuti' po pobjedu na San Siru?

Hrvatska - Italija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
17.11.2014.
u 16:15

Je li izbornik Kovač pogriješio što u razdoblju kada se utakmica 'lomila' nije posegnuo za zamjenom koja bi 'gurnula' kockaste prema trijumfu?

Hrvatska je u četvrtom kolu kvalifikacija za EP u Francuskoj na San Siru u susretu s Italijom osvojila bod (1:1). Momčad Nike Kovača prikazala je sjajnu igru, no po mnogima, protiv oslabljenih azzurra (zbog brojnih ozljeda) mogla je i do sva tri boda.

Tog je mišljenja i bivši izbornik Slaven Bilić.

– Ponosan sam igrom hrvatske reprezentacije, ali sam, u jednom dijelu, i razočaran. Bili smo pasivni, nismo bili dovoljno hrabri. Možemo biti zadovolji rezultatom i igrom, ali mogli smo i bolje.

S Bilićem se složio i bivši engleski izbornik Glenn Hoddle.

– Hrvatska je bila izvrsna i šteta što nije pobijedila – kazao je Hoddle.

Hrvatska je dosad osvojila 10 bodova i uz ovakvu igru ne bi trebala imati teškoće na putu do EP-a jer nastup na završnoj smotri izborit će dvije prvoplasirane momčadi u skupini, dok će one trećeplasirane u dodatne kvalifikacije. Najbolja treća također će izravno na EP. Dakle, po svemu sudeći, to što Kovačeva momčad nije slavila na San Siru ne bi trebalo poremetiti naše planove.

No, je li Hrvatska propustila veliku priliku još jednom slomiti snažnog suparnika te se dodatno približiti EP-u? Je li izbornik Kovač pogriješio što u razdoblju od 20-ak minuta prije prekida, kada je Hrvatska držala Talijane na konopcima, a utakmica se "lomila", nije posegnuo za zamjenom (primjerice Kramarićem) koja bi "gurnula" kockaste prema trijumfu? Je li Kovač trebao preuzeti veći rizik i jurnuti po pobjedu?

Želimo da na ta pitanja odgovorite vi i to u našoj anketi ispod članka.

>>Bilić: Ponosan sam na kockaste, šteta što nismo još više riskirali

>>Evo kako su nas Ćorluka i Mandžukić spasili od trajnog prekida!

Komentara 29

BA
bakulušić
18:34 17.11.2014.

Hrvatski nogometaši su nadigrali Talijane u svim elementima igre. To su vidjeli svi na stadionu i svi uz TV-ekrane. Na tablici je, nakon utakmice, to zorno prikazano. To su vidjeli svi osim komentatora "javne" televizije koji je cijelo vrijeme navijao za Talijane neukusno ih hvaleći govoreći da mudro igraju i da nam, u mnogočemu, trebaju biti uzor. Talijani su bili izgubljeni "ko magare u magli" ali, svejedno bi se slatko nasmijali da su mogli čuti komentatora "javne" televizije. Ružno do neba. Ubuduće ne gledam prijenose na "javnoj" televiziji a to preporučam i ostalima. Nezgodno je gledati utakmicu sa isključenim tonom. I, na kraju, gospodin Goran Vlaović kaže: -Talijani su nama prepustili posjed lopte. Pa, kad su nam prepustili, zašto su trčali za njom?

Avatar Django
Django
17:45 17.11.2014.

Što znači "jurnuti po pobjedu"? Vjerojatno se misli na to da je trebalo prije ubaciti Kovačića i Kramarića. Bilo je i kritika na izbornikov račun, jer da je trebao od početka ubaciti "mlade lavove". Istina je međutim takva da je ozljedom Modrića i ulaskom Kovačića naša igra pala na nižu razinu. Isto tako, Kramarić nije unio dodatnu kvalitetu, ja bih rekao upravo suprotno. Još smo malo pali. A što se tiče traženja puteva do pobjede, posjed lopte na kraju utakmice je bio 60:40 za nas, broj uspješnih pasova 400:200 za nas! Protiv Italije! Bolje ne može!

VI
virkom
18:25 17.11.2014.

Kakav je ovo sada članak??? Pisanje pisanja radi! Mogli smo pobijediti, ali ne da je Kovač drugačije vodio već baš zato ŠTO je tako vodio reprezentaciju! Protiv Talijana trebaju rastrčani igrači, ali treba i iskustva. Ne može se samo igrati sa mladim igračima. Ne igra se nogomet samo na utakmici. Igra se i na treningu, druženje u slobodno vrijeme, za štimung su zaduženi stariji. Bez dobre atmosfere nema ni rezultata. Najbolji je jedan zdravi mix starih i mladih, iskustva i brzine. Kovač to zna. I iako nije najiskusniji trener, ima 100% dobre namjere i za to mu treba dati priliku. Nakon "debakla" na SP-u smatrao sam da mu treba dati vremena i kredita da oformi jednu ekipu koja će igrati po njegovoj zamisli. Četvorica su do sada otišli. Igra se u odnosu na SP jako poboljšala, i šta treba više!? A novinari, nikad zadovoljni 😠 Žalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije