Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba i mesa

U borbi s kilogramima jedete samo povrće? Evo zašto je to 'loša ideja'

salata
Foto: Thinkstock
07.06.2014.
u 18:12

Isključivo povrće ne može pružiti dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti, osobito ako su one intenzivne

Iako mnogi misle da se pop zvijezde hrane isključivo salatama i voćem, to baš i nije slučaj. P!nk je poznata po tome što redovito jede burgere i šnicle.

Isključivo povrće ne može pružiti dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti, osobito ako su one intenzivne. Bolje je da u prehranu uključite što više integralnih žitarica, mahunarki i posnog crvenog mesa. Junetina je odličan izvor hranjivih tvari kao što su željezo, proteini i cink, a one su od esencijalnog značaja za energiju. Stručnjaci tvrde da čak i najblaži nedostatak željeza može uzrokovati osjećaj fizičke i mentalne slabosti. To je zbog toga što ovaj mineral prenosi kisik i hranjive tvari kroz tijelo.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Statistike pokazuju da gotovo polovica žena ne unosi dovoljno željeza. Potrudite se da dnevno konzumirate najmanje 18 mg iz crvenog mesa (3 mg u 30 g), kao i iz jaja (1 mg u jaju) i leće (7 mg u 200 g). Ipak, vodite računa o tome da meso ne bude masno, jer se masnoća duže probavlja i oduzima više energije.

>>6 namirnica koje će isisati svu energiju iz vašeg organizma

>>Ne znate više kakvu biste salatu složili? Isprobajte ove

Komentara 4

Avatar monika.mail123
monika.mail123
18:49 07.06.2014.

ne znam nba kojem planetu živi autorica ovog "članka"... i ne znam kako pristojnim riječima izraziti mišljenje o njemu. jer je beskrajno besmislen. STOTINE MILIJUNA vegetarijanaca širom svijeta desetinama godina žive ISKLJUČIVO na povrću... i najnormalnije obavljaju svakodnevne poslove. nee znam što reći na ovakvu stupidnu tvrdnju: "Isključivo povrće ne može pružiti dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti, osobito ako su one intenzivne." - pred ovolikom glupošću ljudska pamet staje...

KI
-KIKKI-
09:49 10.06.2014.

A baš čitala neki dan članak kako Pink ne jede meso...Naravno da se ne može živjeti samo na povrću, ali ne mora se nužno jesti meso...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije