Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore

Prorijeđena kosa nakon seboreje - kako si mogu pomoći?

Kosa
Foto: Thinkstock
02.06.2015.
u 11:58

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Imam 24 godine i imao sam problema sa seborejom vlasišta. Kosa mi se jako mastila i svrbjelo me. Otišao sam na besplatni pregled u ljekarnu i dermatolog mi je preporučio preparate Vital Plus Active. I pomoglo je, svrbeži više nema i kosa se više ne masti jako. I sada, na zadnjem pregledu, rekao mi je da je sve u redu i da dalje samo perem kosu dva puta tjedno S+L preparatom. Seboreja je nestala, ali primijetio sam da mi se kosa prorijedila od tog tretmana. Je li to normalno?

Odgovara dr. sci. Ivana Ručević, dr. med., spec. dermatologije i venerologije

Uzrok seboreje je pojačano lučenje žlijezda lojnica. Javlja se na područjima gdje je koncentracija lojnica veća, a to su najčešće lice (tzv. T zona), obrve, vlasište i kod muškaraca na prsima i leđima.

Ako se javi u vlasištu, osim ubrzanog mašćenja kose, mogu se javiti i ljuske (perut). Ako je koncentracija peruti velika i dugo traje, može opadati kosa. Liječenjem seboreje obično se vrati i izgubljena vlas, ali ako postoji genetska sklonost prorjeđivanju kose, ona se nastavlja postupno prorjeđivati. Savjetujem konzultaciju s dermatologom.

>>'Prije dvije godine proživjela sam pljačku banke. Otad imam problema'

Komentara 1

HR
Hrabraja
00:39 19.03.2016.

Nije tebe pregledao dermatolog, nego kuharica u kuti s kamerom iz te firme koja prodaje svetu vodicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije