Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skeptični nutricionisti

6 supernamirnica koje baš i nisu super: Mogu izazvati artritis i probleme sa štitnjačom

Namirnice
Foto: PIXSELL/Shutterstock
09.09.2014.
u 09:35

Europska unija zabranila je da se naziv "supernamirnica" oglašava na proizvodima, a oko termina su skeptični i nutricionisti.

Prema podacima za Veliku Britaniju 61 posto osoba kupilo je neku namirnicu samo zato što je etiketirana kao "super hrana"

Jeste li i vi među njima pa ste hladnjak i smočnicu natrpali kvinojom, goji bobicama i sličnim egzotičnim namirnicama čija imena jedva možete izgovoriti?

Europska unija zabranila je da se naziv "supernamirnica" oglašava na proizvodima, a oko termina su skeptični i neki nutricionisti.

– Ne postoji definicija supernamirnice, osim da je riječ o hrani koja ima dobar marketinški program, kazao je nutricionist Ian Marber koji je za Daily Mail napravio analizu popularnih supernamirnica koje, tvrdi, kod nekih osoba zapravo mogu polučiti kontraefekt.

Pojedine namirnice, naime, mogu u prevelikim dozama biti štetne i rezultirati problemima sa štitnjačom i artritisom.

>>Čitate li deklaracije? 7 sastojaka koje ni jedan nutricionist ne bi pojeo

>>Ovo su TOP namirnice koje pomažu u gubitku kilograma

>>7 zdravih namirnica koje u prevelikoj količini mogu biti opasne

Komentara 2

LI
liliZG
14:06 09.09.2014.

bolovi u stomaku? stomak je hrvatska riječ ili, ... molim znalce da mi objasne, hvala.

QQ
qqqqqqq
14:33 09.09.2014.

"Trebali biste popiti 13 porcija tih bobica da biste u organizam unijeli jednako antioksidansa koliko ima u "običnoj" crvenoj jabuci." Ovo ne samo da je kompletna dezinformacija, već je i potpuno nerazumljivo. DAJTE PRESTANITE OVAKVE STVARI PISATI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije