Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Marketing Nagradne igre

Osvojite Zvijezda poklon pakete

Priprema slastica u isto je vrijeme i umjetnost, ali i niz pravila koje morate slijediti. Kako biste uživali u pripremi slastica, trostruka državna prvakinja Mirjana Špoljar otkriva nekoliko savjeta, a Zvijezda je za vas pripremila pet poklon paketa
28. lipnja 2016. u 10:39 1165 prikaza
Mirjana Špoljar
Foto: Promo foto

Kada je riječ o pripremi kolača formula za uspjeh trebala bi biti jednostavna – slijedite recept i to je sve – bez obzira koliko je priprema zahtjevna ili nezahtjevna. Tako to zvuči u teoriji, ali ne uvijek i u praksi. Svi koji su se barem jednom okušali u pripremi kolača znaju kako postoje tajne i trikovi koji će dobre kolače razlikovati od onih izvrsnih.

Profesionalci poput Mirjane Špoljar, trostruke državne prvakinje u slastičarstvu i brand ambasadorice za Zvijezda margarine, znaju bezbroj trikova.

Unatoč tisuću tajni koje kriju savršeni kolači, Špoljar ističe kako je potrebno držati se nekoliko temeljnih pravila.

Mirjana je za čitatelje portala Vecernji.hr izabrala savjete uz koje svi kolači uspiju, a ostale njezine trikove možete pronaći na adresi Slastistika.hr na kojoj vas čeka riznica s više od 1000 slatkih i slanih recepata:

1. Vaga - Alfa i omega pripreme kolača

Sve počinje i završava receptom i vagom. Kolači se moraju raditi točno po receptu, a već i jedan gram više koji ste dodali „odokativno“ može biti poguban – za biskvit, tijesto, ali i kremu.

2. Namirnice: Toplo ili hladno?

Ono što vrlo rijetko piše u receptu jest kakva treba biti temperatura namirnica. Nije svejedno jeste li koristili margarin koji je bio na sobnoj temperaturi ili ste te ga npr. rastopili na pari. Da, slijedite recept, ali i razmišljajte logično - margarin koji uzmete ravno iz hladnjaka nećete staviti u toplu kremu jer se sastojci neće povezati, a rezultat neće biti ukusan kolač.

3. Odabir: Kvalitetne namirnice

Tu su stvari prilično jasne. Držite se sezonskog voća, a kod namirnica birajte one kontroliranog podrijetla, ali i one koji su navedene u receptu.

- Jako vodim računa o sastojcima koje koristim i inzistiram da namirnice budu uvijek svježe, pogotovo kada su osjetljive kreme u pitanju. A margarin? Podatan je i dobro se sljubljuje s ostalim sastojcima. Uostalom, postoje kolači koji se jednostavno  ne mogu napraviti bez margarina, poput medenjaka, na primjer, a margarin je savršeni sastojak za prhka tijesta, zbog njega se pravo prhko tijesto topi u ustima. Također, nema boljeg dodatka za glatke i pjenaste kreme za kolače od margarina s potpisom Zvijezde koja ove godine slavi svoj 100. rođendan, - savjetuje Mirjana Špoljar.

Njezine korisne savjete i najslađe recepte potražite na portalu Slastistika.hr i pridružite se zajednici ljubitelja dobrih okusa

 

Kako biste i vi uživali u neodoljivim okusima, Zvijezda je za vas pripremila pet poklon paketa.

Sve što trebate napraviti je popuniti obrazac u nastavku i s nama podijeliti svoje najnespretnije slastičarsko iskustvo – jesu li vam kolačići ispali tvrdi kao kamen ili ste umjesto šećera dodali sol…

Nagradni natječaj traje do 8. srpnja, a nagrađujemo najkreativnije nespretnosti.

Sretno!

Dobitnici su: Hrvoje Petruša, Jasminka Marković-Benko, Iva Gašparović, Ksenija Cajzek i Vanja Sokolović.

Čestitamo!

Aleksandar Petrović
Pred njim su tek bile godine
Aco otkrio što je našao u Draženovu novčaniku nakon nesreće, jedno će zauvijek ostati tajna
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.