Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojite

Spring Omega 3 Plus - čuvar ženskog srca

Omega 3 plus
28.09.2015.
u 12:33

Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca, 29. rujna, poklanjamo vam 2 pakiranja Spring Omega 3 Plus dodatka prehrani koji čuva zdravlje srca i krvnih žila.

Bolesti srca vodeći su uzrok smrti u svijetu te od njih svake godine diljem planete umre oko 17,3 milijuna ljudi. Svjetski dan srca 29.9. obilježava se već 15 godina kako bi upozorio da se danas većina smrti uzrokovanih bolestima srca može izbjeći jednostavnim promjenama u načinu života.

Bolesti srca se danas još uvijek smatraju uglavnom muškim problemom, iako prema istraživanjima, u SAD-u čak 1 od 2.4 žene umre od posljedica bolesti srca te čak 57.000 više žena nego muškaraca. Američka organizacija ''The American Hearth Association'' procjenjuje da gotovo trećina žena pati od srčanih bolesti, a većina ih toga nije niti svjesna. Osim toga, kod žena je vjerojatnost da će srčani udar biti smrtonosan dvostruko veća.

Žene češće zanemaruju simptome koji bi mogli dovesti do ranog otkrivanja i liječenja bolesti srca, a uzrok tome je i razlika u manifestaciji bolesti srca kod žena i kod muškaraca:

  • Žene imaju prirodno manji promjer arterija zbog čega može lakše doći do smanjenog protoka krvi što može dovesti do angine pektoris ili do infarkta.
  • Aterosklerozne naslage kod muškaraca su lokalizirane i prema tome jasno vidljive na pretragama, dok su kod žena naslage raspoređene ravnomjerno uz stijenku arterija, pa je teško detektirati radi li se o genetski užim arterijama ili je suženje nastalo zbog naslaga.
  • Također su i simptomi srčanog udara kod žena mnogo drugačiji i suptilniji nego kod muškaraca. Naime, kod muškaraca prilikom infarkta koronarne arterije eksplodiraju, što je praćeno jakom boli, dok kod žena prilikom infarkta koronarne arterije erodiraju zbog čega su i svi simptomi suptilniji i ponekad se srčani udar čak niti ne prepozna.

Niz kliničkih istraživanja dokazalo je da unos EPA i DHA omega-3 masnih kiselina utječe na snižavanje razine triglicerida u krvi, protiv zgrušavanja krvi, protiv suženja krvnih žila, protiv visokog tlaka, protiv artimije srca te protuupalno, odnosno protiv stvaranja naslaga u arterijama. Izvor omega-3 masnih kiselina prvenstveno je prehrana bogata plavom ribom (sardina, skuša, tuna, haringa, losos) i morskim plodovima. Ipak, prehrana ponekad nije dovoljna pa se pogotovo kod rizičnih skupina preporučuje dodatan unos omega-3 u obliku dodatka prehrani.

Spring omega 3 Plus prvi je i jedinstven dodatak prehrani formuliran posebno za žene, koji sadrži najbolju koncentraciju EPA i DHA omega-3 masnih kiselina, dobivenih iz ribljeg ulja te biljna ulja noćurka i borača, kao i obilje vitamina E. Čuva zdravlje srca i krvnih žila, ali djeluje i na poboljšanje moždanih funkcija i pamćenja, jačanje imuniteta te smanjenje upalnih procesa u organizmu, kao i na hormonalnu ravnotežu žene, ublažavanje PMS-a i simptoma predmenopauze, te na ljepotu kože, kose i noktiju.

Spring dodaci dostupni su u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, a cijena 60 kapsula iznosi 175,56 kn.

 Osvojite!

Dva najkreativnija čitatelja koja sutra, 29. rujna, do kraja dana pošalju svoj odgovor na mail marketing@vecernji.net osvojit će Spring Omega 3 Plus dodatak prehrani. Sretne dobitnike ćemo objaviti i telefonski obavijestiti o načinu preuzimanja nagrade u srijedu, 30. rujna.

Nagradno pitanje glasi: Uz Spring Omega 3 Plus, koja je vaša asocijacija na pojam 'čuvar ženskog srca'?

Sretno!

Sretne dobitnice Spring Omega 3 Plus dodatka prehrani su Nada Kemešić i Tanja Talaja. Čestitamo!

Želite prijaviti greške?