Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Marketing Nagradne igre

Osvojite vikend za dvoje u apartmanima Ankin dvor u Toplicama Lipik

Da Slavonija nije samo nepregledna ravnica uvjerit ćete se posjetite li Požeško-slavonsku županiju koja je pravi raj za hedoniste i ljubitelje aktivnog odmora
09. siječnja 2017. u 08:00 1535 prikaza
Toplice Lipik
Pogledajte galeriju 1/13

Sretni dobitnik je Marko Jertec iz Ljubeščice. Čestitamo i želimo mu odličan provod.

Prirodne ljepote i bogata turistička ponuda Požeško-slavonske županije privlače sve više turista, osobito ljubitelje aktivnog odmora. Bez obzira jeste li rekreativac ili profesionalac, između 37 biciklističkih i 63 planinarske staze odabrat ćete one prilagođene vašim željama i fizičkoj kondiciji. A kako biste se što bolje snašli, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije izradila je detaljnu interaktivnu kartu s markiranom ponudom podijeljenom po kategorijama - znamenitosti, smještaj, restorani, vinarije, OPG proizvodi…

Zlatna dolina

Slavonsku ravnicu još su stari Rimljani zvali Vallis Aurea ili Zlatna dolina, a to je područje neiscrpna inspiracija ljubitelja vina, osobito graševine koja je i u svijetu proslavila Hrvatsku. S više od trideset vinarija tri vinske ceste - Vinogorje Požega - Pleternica, Vinogorje Kutjevo i Vinogorje Pakrac povezane su programom TZ Požeško-slavonske županije „Slavonski puti“ u jedinstveni turistički doživljaj.

Vrhunski vinski doživljaj prati i odlična gastronomija, pa iz ovog dijela Hrvatske jednostavno ne možete otići bez da probate domaći kruh iz krušne peći, čvarke, sušenu slaninu, šunku, kulen, kulenovu seku, švargle, fiš paprikaš i čobanac te vrhunske slastice poput salenjaka, makovnjače, orahnjače… U želji da sačuva što više starih jela, Etnološki odjel Gradskog muzeja Požega osmislio je projekt Muzej u loncu s tradicijskim jelima slavonske kuhinje s kraja 19. i početka 20. stoljeća poput vinogradarskog ćevapa, vajnsupe, požeških pijanaca, trganaca…

Ne propustite posjetiti Požegu koja će vas zavesti baroknim središtem, Cestu  ruža i vina u Pleternici, kukuruzni labirint u Viškovcima, a u Velikoj ste na vratima Parka prirode Papuk koji je zbog geološke raznolikosti dobio status europskog geoparka i zaštitu UNESCO-a.

Krenete li od zapada prema istoku “Stazama lipicanaca i kune” doći ćete u Pakrac poznat po srednjovjekovnoj kovnici novca i očuvanim kompleksom vlastelinstva Janković iz 18. stoljeća i Lipik, grad poznat po konjima i izvorima termalne vode.

Toplice Lipik

Toplice Lipik s perivojem koji je zaštićen kao Spomenik parkovne arhitekture, vrlo su cijenjene, kako po uspješnom liječenju, tako i kao destinacija za ugodan odmor.

Toplice nude odmor daleko od stresne svakodnevnice, pružaju rješenje za neurološka stanja, reumatske bolesti, posttraumatska stanja, ortopedska oboljenja i postoperacijsku rehabilitaciju.

Opustite se na izvorima ljekovite termomineralne vode u masaži vodenim slapovima i gejzirima u bazenu, uživajte u mramornoj i bisernoj kupki ili podvodnoj ručnoj masaži. Sve to uz vrhunski smještaj po povoljnim cijenama i trajne pogodnosti za umirovljenike u moderno opremljenim sobama i apartmanima objekata Kamene kupke, Dependence i Ankin dvor.

Pišite nam zašto baš vi trebate odmor u Lipiku, a Toplice Lipik vlasnika najkreativnijeg odgovora daruju s vikendom za dvoje u apartmanima Ankin dvor. Vikend uključuje dva noćenja s doručkom za dvije osobe uz besplatno korištenje bazena s termomineralnom vodom.

Fill out my online form.
Zagreb: Ministar Banožić primio u posjet ministricu Oružanih snaga Francuske
NABAVKA AVIONA
Hrvatska na slatkim mukama: Francuski Rafale u laganoj prednosti pred američkim F-16?
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih