Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji nagrađuje

Izvučeni dobitnici za spektakl Paca de Lucije u pulskoj Areni!

Paco de Lucia
16.08.2010.
u 13:28

Paco de Lucia, jedan od najvažnijih i najutjecajnijih flamenco gitarista svih vremena u pratnji ansambla održat će 23. kolovoza u 21.30 koncert u pulskoj Areni!

Izvučeni dobitnici po dvije ulaznice za koncert su:

  • Nives Lukanec
  • Sandi Orlić
  • Biljana Medić
  • Darko Polančec
  • Kristina Brodarić
  • Petra Ristić

Ulaznice se podižu na dan koncerta (23. kolovoza) u Puli na blagajni Arene.

Posebnom ugođaju u Areni doprinijet će i ansambl u kojem su  vrsni glazbenici Niño Josele (gitara), Antonio Serrano (klavijature), Alain Perez (bas) i Piranha (perkusije), vokalisti Cristo Heredia i David de Jacoba te plesač Farruco.

Paco de Lucia sljedeće godine planira snimati novi album. Stoga će određeno vrijeme biti podalje od svjetala pozornice pa je ovo jedinstvena prilika da uživate u njegovu nastupu uživo prije studijske stanke! Uz to, koncertom u Puli završava i hrvatsku turneju koja je dio svjetske turneje "Paco de Lucia and band Live on Tour 2010.“.

Jedan od najvećih gitarista na svijetu rođen je 1947. u španjolskoj pokrajini Cadiz, pravim imenom Francisco Sanchez Gomez. Njegov otac  Antonio Sanchez i brat Ramon također su svirali flamenco na gitari pa ne čudi što je Paco  počeo svirati gitaru već u dobi od pet godina. Sa 11 godina je imao prvi javni nastup na radiju Radio Algeciras. Tijekom bogate glazbene karijere postao je sinonim za španjolski flamenco. Američki pijanist Chick Corea, John McLaughlin, Larry Coryell i Al DiMeola također su prepoznali njegov talent te s njime surađivali

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?