Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagradni natječaj

Darujemo vam novi dres rugby kluba Zagreb!

RK Zagreb
Foto: Promo
1/2
17.02.2017.
u 14:43

Uključite se u nagradni natječaj do 21. veljače kada biramo najkreativnijeg dobitnika!

RK Zagreb svoju pola stoljeća dugu tradiciju svakako duguje lavljem srcu brojnih igrača, trenera i ostalih vršitelja dužnosti raznih pozicija unutar kluba. 16.02. biti će 53 godine kako ovo hrabro srce kuca i savladava prepreke i nedaće na pravi gospodski način, onako kako to samo ragbijaši znaju. Jer ne kaže se bez veze da „nogomet igraju huligani, a gleda gospoda, dok rugby igra gospoda, a gledaju huligani“. Brojna su gospoda od davne 1964. prošla kroz ovaj klub, a najbolje o tome znaju još uvijek živuće legende „Zlatnih godina“ (1974. – 1984.) RK Zagreb. Legende našeg kluba još uvijek su aktive u veteranskom ragbiju kao i na zajedničkim druženjima srijedom u prostorijama RK Zagreb u Kranjčevićevoj 4.

Aktivan je i naš bivši igrač Tvrtko Zelić, inače po zanimanju grafički dizajner, koji je motiviran snagom lavljeg srca svoju ljubav prema gradu i klubu pretočio u novi dres prve momčadi RK Zagreb. Kao primarna inspiracija poslužila mu je neslužbena himna kluba „Zagrebačkim ulicama“, legendarna pjesma Jadranka Črnka. Na bijelo-plavom dresu protežu se linije koje predstavljaju ulice grada Zagreba (karta grada). S prednje strane je zapadni dio grada između Rudeša i Kranjčevićeve, budući da je na Rudešu naše igralište, a u Kranjčevićevoj povijesno sjedište i prostorije kluba. Na poleđini se prostire centar grada i širi prema istoku. Linije zagrebačkih ulica nisu jednobojne nego se pretapaju u nekoliko boja.

Te boje simboliziraju krvotok, koji je oko grba (srca) crveniji, odnosno širi se od tamo. Vizure grada na rubovima dresa su rekonstruirana 3 plana grada (Gornji grad i Kaptol, Donji grad, Cibona, stambene zgrade uz Savu i Novi Zagreb). Naravno, na to sve se nadovezuju ispisani stihovi Jadranka Črnka.

Tvrtku zahvaljujemo na najljepšem poklonu za 53 rođendan, a mi smo sigurni kako će srce Lavova s Rudeša u novom dresu još jače tući savladavajući nove prepreke i izazove. Na kraju, kao što bi rekao jedan mladi igrač i velika nada RK Zagreb „Samo ljubav, to je ragbi“. A na krilima ljubavi sve je moguće. Bab šik!

Dobitnik je:

Krunoslav Leskovar

Čestitamo!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?