Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Nino Raspudić otvoreno o temama koje su obilježile društvo

Nino Raspudić - Čitat ćemo se još
Foto: VL
31.03.2016.
u 10:32

Analize i stajališta jednog od najrelevantnijih hrvatskih intelektualaca

Kratki espresso naziv je već legendarne kolumne koju Nino Raspudić godinama, svakoga petka, objavljuje u Večernjem listu. Čak 95 petaka zaredom, od proljeća 2014. do proljeća 2016. izlistano je u ovoj knjizi, sa svim važnim političkim, društvenim, kulturnim, znanstvenim, sportskim i drugim događajima, u zemlji i svijetu, koji su u zadnje dvije godine privukli autorovu pažnju.

Polazeći od dnevnih tema, Raspudić često ispisuje prave male eseje, čiji značaj nadrasta sam poticaj, i koji protokom vremena nisu izgubili na relevantnosti. Zadnje dvije godine Kratkog espressa obilježile su i autorove polemike s nizom istaknutih osoba hrvatske javne scene, u kojima nikada nije udarao „ispod pojasa“, ali ih iznad njega ni najmanje nije štedio.

Obrazovan, komunikativan, duhovit i neovisan, povremeno opak, no najčešće krajnje dobronamjeran lik, Raspudić je važan kroničar hrvatske svakodnevice, ali i jedan od ključnih "opinion makera" naše javnosti. Ova knjiga za njegove istomišljenike bit će jako ugodno, a za neistomišljenike vrlo korisno štivo.

Knjigu "Čitat ćemo se još" potražite u prodaji na svim kioscima i na www.mondo.hr za samo 39,90 kn.

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Komentara 27

PP
pp
11:59 31.03.2016.

Nino je sjajan.

Avatar tabasko
tabasko
20:00 31.03.2016.

Domoljubnoiskreni intelektualac.

BA
barkod
22:16 31.03.2016.

Nino ima odlične kolumne, odmjerene, argumentirane o svakoj temi koju postavlja za kolumnu a opet uvijek braneći dostojanstvo domovine i hrvatskog naroda. Jasno nije mu svaka kolumna odlična ( pa nije ni Krleža pisao svaki mjesec Glembajeve ili Povratak Filipa Latinovicza ili Shakespeare , Kralja Leara ili Hamleta ) ali sve u svemu odlično , neka samo nastavi !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije