Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Vaši geni 'otkrivaju' kada ćete izgubiti nevinost?

Seks
Foto: screenshot/facebook
19.04.2016.
u 12:19

Naravno, postoje i drugi čimbenici koji utječu na tajming, poput vjerskih uvjerenja, pritiska okoline...

U kojoj dobi ćete izgubiti nevinost pod snažnim je utjecajem vaših gena, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja. 

Znanstvenici su otkrili da razlike u DNK mogu u velikom dijelu "otkriti" kada će netko prvi put stupiti u spolni odnos.

Naravno, postoje i drugi čimbenici koji utječu na tajming, poput vjerskih uvjerenja, pritiska okoline...

John Perry, stručnjak je za reproduktivno starenje na Sveučilištu u Cambridgeu, tvrdi da nasljedna komponenta čini 25 posto utjecaja na tajming za prvi seks. Zaključak je to nakon provedenog istraživanja u kojem su stručnjaci proučavali gene iz DNK-a više od 125.000 ljudi u dobi od 40 do 69. godina, piše Metro. 

Otkriveno je da se većina mladića i djevojaka u prvi seks upušta u prosjeku oko 18. godine te da određeni geni potiču otpuštanje spolnih hormona i utječu na ulazak u pubertet. 

Osobe koje imaju varijantu gena CADM2, ranije započinju svoj seksualni život i obično imaju veći broj djece. MSRA verzija gena povezana je s osobama koje su svoj seksualni život započele kasnije od prosjeka, a otkriveno je da u tu skupinu češće spadaju i osobe koje imaju riđu kosu i pjegice na koži. 

>>Muškarci otkrili: Ovo su stvari koje više nikada nećemo napraviti prije seksa

Ključne riječi

Komentara 3

KK
katka-kr
13:39 19.04.2016.

kakve gluposti.. ;)

SS
sokac sa drave
16:41 19.04.2016.

Ovih odsamnaest godina za prvi puta je samo preporuka katolickih svecenika i Markiceve stranke.Za sigurno nije Europski prosjek.Citam nedavno u Njemackim medijima da su u jednoj osnovnoj skoli pozvani roditelji jer su im dvanaestgodisnje cerke sa sprejom na skolskim zidovima ispisale da je sex puno bolji od tjelesnog odgoja.

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
16:58 19.04.2016.

Nema veze kad, nego koga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije