Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doznajte

Hoće li vaša veza preživjeti? Ovih 5 znakova će to otkriti

Ljubav, veza
Foto: Thinkstock
10.06.2015.
u 14:42

Romantična veza je i fizička veza, a ne samo platonsko prijateljstvo

Svaki par ulazi u krizna razdoblja kada se barem jedan od partnera pita: hoće li naša veza/brak uspjeti?

Iako ne postoje jamstva, stručnjaci za veze tvrde da postoje neki znakovi koji će otkriti hoće li vaša veza uspjeti, piše Yahoo.

Evo o čemu je riječ...

1. Zabavljate se zajedno

"Vještine koje parovi trebaju imati da bi zadržali svoju vezu "živom" nisu tako očite jer ljudi o tome ne komuniciraju, tvrdi Tina B. Tessina, psihoterapeutkinja i autorica knjige: Novac, seks i djeca: Prestanite se svađati oko ove 3 stvari koje mogu uništiti vaš brak.

"Većina parova mora smanjiti svoja očekivanja u vezi romantike i glamura i raditi na tome da više vremena provedu zabavno", dodaje. To znači da parovi trebaju planirati izlaske, tražiti zajedničke aktivnosti u kojima će zajedno uživati i sl.

2. Imate povjerenje

Ako krijete da ste bili u šopingu, da ste potrošili neki novac, da ste sreli bivšu ljubav ili slično to nije dobro. Da bi veza funkcionirala, morate imati povjerenje jedno u drugo i znati da jedno drugome možete reći baš sve. U uspješnoj vezi ili braku nema tajni.

3. U svemu tome ste zajedno

Kada nastupe problemi, a vi ste u tome zajedno i zajedno nalazite rješenje i podrška ste jedno drugome, to je znak da ste na pravom putu da vaša veza bude uspješna.

4. Često se dodirujete

Sretni parovi u uspješnim vezama često se dodiruju, drže za ruku, grle, ljube... Poželjno je izmjenjivanje nježnosti na kauču ispred TV-a...

Intimnost je umjetnost koju će vaš partner osjećati i prihvatiti. I to dovodi do seksa, kaže Tessina. Za dugotrajan i sretan brak oba partnera moraju biti u mogućnosti iskazati svoje osjećaje i ljubav, ali i fizičku ljubav.

Romantična veza je i fizička veza, a ne samo platonsko prijateljstvo.

5. Znate kako riješiti sukobe

Jedan od najboljih pokazatelja koliko je vaša veza uspješna je način na koji pristupate rješavanju problema, tvrdi bračna savjetnica Jeanette Raymond. Ako prvi pristupite partneru u svađi, to ne znači da ste popustili ili priznali poraz, već pokazujete da ste zreli i da želite pronaći rješenje nastalog problema, a ne ustrajati u svađi.

>>Ono kad muškarcu nije do seksa...

>>Pet pogrešnih razloga za ulazak u brak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije