Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važno je znati

Znate li zašto ne biste trebali piti kavu ujutro? Razlog bi vas moglo iznenaditi...

Shutterstock
05.11.2022.
u 06:00

Postoji i poveznica s aknama, osobito ako imate hormonsku neravnotežu ili probleme s crijevima.

Trebate prvu šalicu kave da se pripremite za dan? Trebate razmisliti ponovno jer je jedna stručnjakinja upozorila da ispijanje kave na prazan želudac može imati neželjene učinke na vaše zdravlje.

Olivia Hedlund, funkcionalna nutricionistička terapeutkinja, za Metro rekla je da kofein može uzrokovati probleme u crijevima i s hormonima.

Volite li grickati kisele krastavce? Ovo je dobro znati:

1/4

Naime, objasnila je da je kava kisela, što na prazan želudac može dovesti do toga da vaše tijelo pređe u stanje visokog stresa. Prije prve kave predlaže da pojedete jaja, sirove mliječne proizvode, bobičasto voće ili neko pirjano voće uključujući jabuke, kruške ili bobičasto voće. Sve ovo djeluje na smanjenje intenziteta na vašem trbuhu.

“Ako prvo popijete kavu na prazan želudac, prestanite s tim što radite i slušajte. Petljate sa svojim hormonima. Kava ne samo da je kisela, pa je ujutro teška za želudac, već doslovno uzrokuje da naša tijela uđu u reakciju na stres, da izbace kortizol i dovede nas u neku vrstu stanja borbe ili bijega”, objasnila je.

To je ono što uzrokuje nervozu nakon kave. Iznenađujuće, rekla je da postoji i poveznica s aknama, osobito ako imate hormonsku neravnotežu ili probleme s crijevima.

“Znala sam popiti više šalica kave na prazan želudac, osjećati se kao da sam na vrhu svijeta, a onda bih imala hrpu hormonskih akni i pitala se zašto”, rekla je. “To je zato što je vaše tijelo pod stresom. Pojedite nešto prije kave, neka vam to bude cilj. Obećavam da ćete primijetiti razliku.”

Može li brašnu isteći rok? Evo kako ćete znati da se pokvarilo:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Drago2603
Drago2603
08:32 05.11.2022.

Koliko vaši bedasti i prepisani članci pridonose potrošnji kave 0%.Pišite o nećemu drugomu.

DO
doberdedec
06:44 05.11.2022.

Pijem kavu već 50 godina, kao prvo što popijem. I u istinu kava mi nije naškodila. A kod doktora nisam bio 37 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije