Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
htjela je obitelj

Dobila dijete s 50 godina: 'Sada je bilo idealno vrijeme da postanem majka'

Kelly Clarke
03.11.2022.
u 14:30

Odletjela je u Atenu u Grčkoj 2020. godine, gdje je podvrgnuta IVF-u pomoću donora sperme, a 12 dana kasnije otkrila je da je trudna

Samohrana majka koja je rodila dijete s 50 godina kaže da to što ima dijete kasnije u životu znači da je najbolja mama koja može biti.

Kelly Clarke, koja sada ima 52 godine, uživala je u karijeri i u putovanjima diljem svijeta dok su njezini prijatelji osnivali svoje obitelji. No unatoč tome što je oduvijek željela biti mama, nije pronašla pravu osobu s kojom bi bila i tako, kako se približavala 50. rođendanu, Kelly je odlučila to napraviti sama.

Odletjela je u Atenu u Grčkoj 2020. godine, gdje je podvrgnuta IVF-u pomoću donora sperme, a 12 dana kasnije otkrila je da je trudna. Rodila je kćer Lylu Rae Clarke u ožujku 2021., a sada Kelly inzistira na tome da je rađanje djeteta u 50. godini bilo prava odluka za nju.

Što majke najviše žele dobiti na dar? Možda ćete se iznenaditi:

1/6

“Ne osjećam potrebu putovati i zabavljati se, samo osjećam potrebu gledati svaku minutu odrastanja Lyle Rae. Osjećam se blagoslovljeno što sa životnim iskustvom koje imam mogu bolje usmjeravati Lylu Rae sada nego što bih imala u svojim mladim godinama. Mogu se usredotočiti samo na nju jer sam zadovoljna onim što sam napravila. Ne moram požurivati ​​njezinu mladost da bih mogla nastaviti sa svojom”, objasnila je Kelly za Metro.

“Svatko je drugačiji, jednostavno se tako osjećam zbog toga što sam osnovala svoju obitelj. Nitko nije u pravu ili u krivu, ovo je samo način na koji je došlo moje putovanje u majčinstvo i bilo je ispravno za mene”, dodala je.

Foto: Kelly Clarke

Kelly kaže da je još jedna pozitivna strana njezine situacije to što ne mora biti suroditelj.

“Sretna sam što nisam suroditelj jer je mogu odgajati kako smatram prikladnim i ne moram se s bilo kime ne slagati ili imati partnera da radi suprotno od onoga što ja radim kad nisam tu”, ispričala je.

Novopečena mama ima veliku podršku prijatelja i obitelji, iako se susrela s velikim otporom obitelji zbog odluke da postane samohrana majka u 50. godini. Naime, bili su zabrinuti za nju i implikacije korištenja donora.

“'Sad kad je Lyla ovdje, nevjerojatno su joj podrška i ne mogu joj biti bolja obitelj. Ne znam što bih bez njih. Ona ima dva nevjerojatna rođaka koji ju obožavaju i koje ona obožava, fantastičnu tetu i briljantne baku i djeda, tako da što se mene tiče, ona je vrlo sretna”, otkrila je.

Kelly je potpisala ugovor s klinikom za neplodnost u kojem se slaže da će kćeri reći istinu o svom začeću i priznaje da ponekad razmišlja o tome da je starija mama.

“Kad bude dovoljno stara da razumije situaciju, objasnit ću joj. Bit ću iskrena, otvorena i ona će znati da je sve u redu. Pogodilo me da ću za 20 godina, kada ona bude imala 22, ja imati 72. Te stvari o životnom osiguranju i oporuci sada su mi u mislima, a prije nisu bile. Ali nije mi preostalo previše da platim svoju hipoteku, a kad to bude gotovo, ona će biti njezina. Jedno je sigurno, Lyla će znati da je voljena i koliko sam je htjela, znat će koliko sam prošla da je dovedem u svoj svijet”, zaključila je Kelly.

Majka ima jedanaestero djece s osam različitih očeva i zbog toga često trpi uvrede: ‘Nije me briga što ljudi misle’

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar R2D2
R2D2
14:58 03.11.2022.

U tim godinama je normalno biti baka, a ne prvorotkinja.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
17:48 03.11.2022.

Čestitke prvorotkinji, siguran sam da će i majka i kći biti sretne!

DU
Deleted user
15:21 03.11.2022.

Stara je dobra još za taslačit ali jadno dijete neće znati kako je imati mamu ni tatu, imat će jadnu staricu uz sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije