Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karcinom

Žene koje su često fizički aktivne imaju manji rizik od raka dojke

mamografija
Arhiva
12.05.2010.
u 10:07

U istraživanju su sudjelovale 1463 žene oboljele od raka dojke i 4862 zdrave ispitanice u kontrolnoj skupini.

Žene koje su često tjelesno aktivne imaju manji rizik obolijevanja od raka dojke, ali i veće izglede za uspješno liječenje bolesti, objavio je Plivazdravlje.hr.
Američki znanstvenici napominju kako je tjelesna aktivnost smanjivala rizik za pojavu raka dojke bez obzira na etničko podrijetlo, tjelesnu masu ili obiteljsku povijest ove bolesti kod ispitanica. 
U istraživanju su sudjelovale 1463 žene oboljele od raka dojke i 4862 zdrave ispitanice u kontrolnoj skupini. U prosjeku su žene koje su se bavile nekim oblikom tjelovježbe u trajanju oko sat vremena najmanje jednom tjedno imale prosječno 50 posto manji rizik obolijevanja od karcinoma dojke. 
Kod ispitanica koje su se tjelovježbom bavile oko 30 minuta tjedno zabilježeni su 35 posto manji izgledi za rak dojke.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije