Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo terapeutkinji

'Želim se zabavljati i putovati, a čini se da ništa od toga ne mogu sa svojim suprugom'

Shuttershock
06.07.2023.
u 23:12

Gdje god se nalazili, vaši će strahovi i problemi i dalje biti prisutni ako se s njima niste pozabavili, a u braku ste zajedno i oboje ste odgovorni za to kako vam je, kaže terapeutkinja.

Moj suprug i ja vjenčali smo se prije 17 godina kad smo oboje imali samo 21 godinu, a naš dvogodišnji sin je također bio na svadbi. Nikada neću zaboraviti koliko smo tada bili zaljubljeni i koliko uopće nisam sumnjala u naš odnos, čak ni kad su mi neki članovi obitelji pokušavali reći da sve radimo premladi, napisala je žena anonimno u pismu terapeutkinji i Mirror kolumnistici, Colleen. Sada pak, kaže, kad je u 38. godini, počinje osjećati da joj treba nešto više. "Naš sin je otišao na fakultet pa smo suprug i ja sami u kući, i to je čudno. Još uvijek smo mladi, ali se tako ne osjećam već mi naš brak djeluje rutinski i dosadan. Jedno drugome smo bili prva ljubav i on je jedini s kojim sam spavala, o čemu sam puno razmišljala", piše ona.

A da stvari budu još gore, kaže, ove se godine i razboljela i morala je napustiti svoj posao. "Dobro se oporavljam, ali cijela me stvar natjerala da preispitam svoj život i zašto ga puštam da samo prolazi. Ima toliko stvari koje bih voljela raditi - ići na putovanja, naučiti strani jezik, pronaći novu karijeru i tako dalje. Volim svog muža, ali njegov nedostatak avanturističkog duha me vuče prema dolje", kaže ona.

"Dosađujete se i frustrirani ste u braku, ali ste imali godinu izazova u pogledu zdravlja i karijere. Puno se toga događa i ponekad se osjećamo preopterećeno do te mjere da poželimo pobjeći i dignuti ruke u zrak. Budite svjesni da će, gdje god se nalazili, vaši strahovi i problemi i dalje biti prisutni ako se s njima niste pozabavili. Kažete da vam je brak dosadan i da suprug nije avanturist, ali u braku ste zajedno i na vama je oboma da sve to njegujete. Stoga, umjesto da njega krivite, razgovarajte s njim o tome kako se osjećate i što možete skupa raditi kako biste stvari učinili zanimljivijima i zabavnijima za oboje. Ne možete sami učiniti brak boljim; oboje mu se morate posvetiti", napisala je Colleen.

"Moj savjet je da ne donosite velike odluke dok niste obavili iskrene razgovore sa svojim mužem. Zvuči kao da ga volite, ali veza vam je izgubila svoj put. Osim toga, i on možda isto kao i vi želi više od vašeg braka i, poput vas, osjeća se zaglavljen u kolotečini", kaže terapeutkinja.

Tvrdi da joj je afera koja traje 10 godina spasila brak: 'Jedna osoba ne može zadovoljiti sve moje potrebe'

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
08:24 07.07.2023.

ma zamisli htjela bi putovati ali ne s suprugom onda brak nije za tebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije