Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražimo odgovore!

Zbog pogrešnog poziva na broj vode vas kao neplatišu

struja
Davor Puklavec/Pixsell
11.04.2011.
u 12:47

Čitatelj ovaj put nije u pravu - objašnjava Tomislav Lončar iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača. Distributeru električne energije trebao se žaliti puno prije

Pitanje: Već mjesecima ne dobivam uplatnice od Elektre. Plaćam okvirni iznos potrošnje. No, na vrata su mi došli njihovi službenici i htjeli isključiti struju zbog navodnog duga. Natezali smo se oko toga hoće li isključiti ili neće, a nisu htjeli ni pogledati moje uplatnice nego su mi rekli da se odem žaliti u Elektru. Uputio sam se onamo iznijeti žalbu te su mi rekli da su uplatnice poslali i da mi ne mogu printati nove. Što je najgore, bio sam u preplati, a problem je bio - poziv na broj koji je bio ispisan na mojim uplatnicama i koji se nije poklapao s njihovima. K tome su mi još naplatili i opomenu. Jeli to dopušteno?

 

Odgovor: Čitatelj ovaj put nije u pravu - objašnjava Tomislav Lončar iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača. Distributeru električne energije trebao se žaliti puno prije nego što su mu na vrata došli njihovi predstavnici kako bi isključili struju. Točnije, žaliti se trebao čim nije dobio uplatnice. Činjenica da je plaćao nekakav iznos, pa čak ni to što je u preplati, u ovom ga slučaju ne dovodi u poziciju da je upravu. Uplaćivao je na neki drugi račun i poziv na broj koji nije pridodan njegovom brojilu i te uplate nisu knjižene te je on za distibutera - neplatiša.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:13 11.04.2011.

Ako je sam napisao poziv na broj onda je kriv. Ako ne, onda je to netko tko je popunjavo te uplatnice. Znaci, sad kad dobijes uplatnice moram prvo provejriti ziro racun, poziv na broj...

KA
Karla
18:32 11.04.2011.

Bez obzira tko je kriv, Elektra treba ispraviti grešku, pronaći njegove uplate i uračunati ih. Valjda toliko zasluže taj čovjek koji godinama uredno plaća struju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije