Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavite iza sebe

Zbog ovih se stvari ne smijete živcirati u 2014. godini

2014.
Foto: Thinkstock
03.01.2014.
u 08:13

Vjerojatno će se neke od njih, u istom ili pak nešto drugačijem scenariju opet ponavljati, ali poučeni iskustvom ne bismo im trebali davati previše prostora da nas izbace iz tračnica.

Kakva je bila 2013.? Teško je odgovoriti na to pitanje, ali ono što znamo je da su nas zasigurno živcirale neke stvari, svakodnevne pojave ili pak događaji zbog kojih smo "šizili". Vjerojatno će se neke od njih, u istom ili pak nešto drugačijem scenariju opet ponavljati, ali poučeni iskustvom ne bismo im trebali davati previše prostora da nas izbace iz tračnica. Evo koje su to "sitnice" zbog kojih u 2014. godini ne bismo smjeli biti pod stresom, a koje je objavio Huffington Post. 

Hrpa nepročitanih e- mailova

Jedan...deset..147 nepročitanih e-mailova u inboxu kvarili su vam vikende? Jedva ste dočekali tjedni odmor nakon napornog tjedna i onda vas za vikend "iznenadile" nepročitani mailovi, neki od poslodavca ili klijenata. Ne možete se oduprijeti stresu pa imate poriv odmah pogledati o čemu se radi umjesto da uživate i odmarate u zasluženom odmoru?

Nećete biti bolji radnik zato jer ste i tijekom vikenda  ne možete bez mailova. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Kaliforniji, Irvine, pokazalo je da odmor od e-maila može smanjiti stres, ali i učiniti vas produktivnijim radnikom. Napravite odmor od e-maila i nemojte se zbog toga živcirati. 

Vaša vaga je pokazala dva kilograma više

Uvijek razmatramo naš fizički izgled i živciramo se zbog uočenih nedostataka. Najviše nas može koji kilogram viška. Ali ostavite taj stres iza sebe. Dobili ste koji kilogram, odlučili ste se riješiti viška i nema razloga za stres. Nekome će ići lakše, nekome teže, a možda vam baš dobro stoje ti okrugli obraščići. Imajte na umu da vaša težina može varirati svaki dan zbog nekoliko čimbenika i jedan veliki ili kalorični obrok neće jako utjecati na vas. Možda je ova godina vrijeme da se riješite svoje nesigurnosti  i stresa. 

Ostavili ste mobitel kod kuće

Niste jedini koji su na pola puta prema poslu shvatili da ste u žurbi ostavili svoj mobitel na stolu ili na punjaču. I odmah ste pod stresom. Osjećate se odsječeno i nastaje stanje panike. Što ako me zovne netko bitan? Što ću propustiti? Ne brinite, jedan dan bez vašeg pametnog telefona neće uzrokovati nikakve štete ogromnih razmjera, a može biti vrlo pozitivna situacija jer će neko vrijeme bez mobitela imati pozitivan učinak na vaš san, produktivnost pa čak i prehrambene navike. Istraživanje provedeno 2012. godine otkrilo je da čak 73 posto Amerikanaca doživljava određenu vrstu aneksije i panike ako se nađu u situaciji da neko vrijeme nemaju svoj pametni telefon uz sebe. Nemojte i vi dopustiti da vas takve situacije opterećuju u 2014. godini.

Vaši prijatelji odrekli su se neke kalorične hrane, a vi ne

Naručite i jedite ono što vam se jede s jelovnika. Ako osoba koja vam se pridružila u jelu bira vegetarijansko jelo, ili ono bez ugljikohidrata, ne znači da vi morate biti pod stresom jer ne želite pratiti njihov odabir u prehrani. Svi imamo različite prehrambene navike i potrebe, prilagodite ih sebi, a ne drugima. Ono što netko drugi konzumira ne mora biti dobro za vas pa nema smisla biti pod stresom radi toga, zar ne? Mijenjajte svoje prehrambene navike u skladu s vašim potrebama. 

Radite "od kuće"

Baš danas morate završiti neki važni projekt i morate posao nastaviti i kod kuće, a vama se najavio dečko koji samo danas može doći popraviti slavinu koja neprestano curi ili računalo koje otežano radi? Nemojte dozvoliti da se počnete znojiti od muke zbog nastale situacije. Samo dobro organizirajte vrijeme i odvojite poslovni od privatnog života. Ako imate fleksibilno radno vrijeme i radite "od kuće" to može smanjiti stres koji biste možda osjećali u uredu i učiniti vas sretnijim i produktivnijim radnikom. 

Ne volite vježbati na popularnim spravama

Slušate sve oko vas kako se hvale da su kupili novu spravu za vježbanje, baš onu koja se sad svuda reklamira kao jedna od revolucionarnih koja će napraviti čudo za vaše tijelo. Vi nemate novaca za nju ili jednostavno ne volite vježbati na takav način? Zašto se onda živcirate oko toga? Iziđite u park, prošetajte, odite na ples i nađite novi način tjelovježbe koja vama odgovara. Igrice "ispod pokrivača" također mogu sagorjeti dosta kalorija. U ovoj godini odlučite ostaviti nepotreban stres u 2013. godini i budite sretniji. 

Brinete zbog godišnjeg odmora

Godišnji odmor uzima se razlogom- da se odmorite od posla i opustite. Zato nemojte organizaciju oko godišnjeg doživljavati kao svojevrstan stres. Istraživanja su pokazala da planiranje nekog putovanja, makar i kraćeg, može povoljno djelovati na naše raspoloženje i do osam tjedana prije samog odmora. Uživajte u planiranju i odlučite se za odmor kakav želite.

Nije sve savršeno

Jedna ste od onih osoba koje sve moraju napraviti baš savršeno? Odlična karakteristika, ali znate da ne može baš sve i uvijek ispasti savršeno. Nekad na sam rezultat utječu i neki drugi čimbenici na koje vi ne možete utjecati. I opet ste pod stresom. Ostavite takve osjećaje iza sebe i u ovoj godini pomirite se s tim da postoje stvari na koje ne možete utjecati, ma koliko se trudili.

>>Ljubavni horoskop: Kome će naklonjenije biti avanture, a kome stabilnost?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije