Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovo je pravi razlog

Zašto se debljate na poslu?

menza
arhiva vl
12.10.2012.
u 14:07

Pauza za ručak trebala bi biti između pola sata i sat vremena, kako bi ljudi u miru pojeli i nakratko se opustili. Inače prejedanje pored računala ili preskakanje obroka može vam pomoći jedino da "pojačate" masne naslage na trbuhu...

Zbog pretrpanosti poslom čak 82 posto zaposlenih u uredu jede za svojim radnim stolom, a osim što se tako nadaju većoj plaći, sigurno mogu računati i na dobivanje dodatnih kilograma, pokazalo je novo istraživanje LighterLifea.

I dok obilni obroci, često iz dostave, uz premalo kretanja, mnogima povećavaju rizike za zdravstvene probleme, na poslu uvijek postoji uredski "hranitelj" koji će kolege uvijek iznova poticati na loše hranjenje, nudeći ih grickalicama i slatkišima i organizirajući dostavu iz obližnje pizzerije. A čak 44 posto ispitanika krivi kolege za svoje debljanje.

Osim toga istraživanje je pokazalo da će 24 posto zaposlenika pojesti sve što im je pod rukom samo kako bi održali razinu energije na nivou, a 35 posto priznalo je da im je idealni popodnevni (među)obrok – čokolada, piše Daily Mail.

Ipak, stres i tjeskoba zbog nedovršenog posla okidač su broj jedan.

– Iako tvrtke i uposlenici vjerojatno misle da je prehrana na uredskom stolu produktivan i učinkovit pristup upravljanju radnog vremena, nedostatak pauze za ručak ne samo da će utjecati na debljinu, nego i na mentalno opterećenje – objašnjava voditeljica zdravstvene emisije Hilary Jones.

Komentara 3

TW
Tex_Willer
14:52 12.10.2012.

Zato jer smo sretni što imamo posao???

Avatar 456852
456852
15:13 12.10.2012.

Zato jer ste zapusteni i ljeni ... pa i debeli

LP
Lebron Petrovic
16:23 12.10.2012.

Ak se sedi na poslu nikak preveć ne jesti ! Nema svako dober metabolizem !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije