Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1.8 kg na 15 l

Zaposlenica McDonald'sa pokazala koliko šećera ide u njihov ledeni čaj: 'Recept za dijabetes!'

Pexels
08.08.2023.
u 14:30

Prema zdrastvenim smjernicama, netko tko dnevno ukupno unese oko 2.000 kalorija, ne bi unijeti više od 200 kalorija dodanih šećera; što je oko 50 grama.

Nedavno je jedna zaposlenica McDonald'sa na svom TikTok računu @gia2bad otkrila kako popularni lanac brze hrane radi svoj ledeni čaj; koji, kaže ona, ima puno više šećera nego što većina kupaca misli... U svom viralnom videu; koji je sakupio više od 1,3 milijuna pregleda i 100.000 lajkova; ona kaže da na 15 l njihovog ledenog čaja ide cijela vreća od 1.8 kg šećera. "Ako ste se pitali zašto je ledeni čaj u McDonald'su tako sladak...", napisala je u tekstu iznad svog videa, u kojem se vidi i kako sama u veliku posudu s čajem ubacuje cijelu vreću šećera i miješa. "Da, ponekad koristimo cijelu vreću", dodaje Gia u opisu, a mnogi su Tiktokeri u komentarima izrazili svoju nevjericu i zgražanje.

Inače, McDonald's na svojim službenim stranicama navodi da velika čaša njihovog čaja od pola litre sadrži svega 40 grama šećera, no računica jasno kaže da ima znatno više. "Gledam ovo satima i u sebi brojim koliko sam ih popila...", napisala je jedna osoba u komentarima. "Želite li malo čaja sa šećerom?", našalila se druga. "Ne gine mi dijabetes...", komentirao je korisnik. “Sjećam se da sam popila gutljaj i skoro pala u nesvijest”, dodala je pratiteljica. "Bilo je tako j.... slatko!"

@gia2bad Yes we use a whole bag sometimess 2 🤷‍♀️🤷‍♀️ #fyp ♬ original sound - DJ Veinz

A dok su se jedni zgražali, drugi su zaključili da u se u McDonald's restoranima u njihovoj blizini u ledeni čaj ne stavlja tako puno šećera, ističući da se na različitim lokacijama piće različito priprema. Inače, prema US Food and Drug Administration, smjernice kažu da bi dodani šećeri koje u danu konzumiramo trebali činiti manje od deset posto ukupnih dnevnih kalorija. Tako, na primjer, netko tko u organizam u danu unese 2.000 kalorija, ne bi trebao unijeti više od 200 kalorija dodanih šećera, što je oko 50 grama.

A ako neki i sumnjaju u istinitost tvrdnje ove zaposlenice, NY Post piše da ona nije jedini McDonald'sov zaposlenik koji je objavio koliko šećera kultni lanac restorana koristi za ledeni čaj;  isti je podatak na svom TikTok računu još 2012. objavila i jedna bivša menadžerica. “Tri godine sam radila kao menadžerica prodaje u McDonald’su,” napisala je tada Nicole Weiser koja je opisala da se ledeni čaj bez šećera u njihovim restoranima drži u zelenim posudama od 15 litara, a kada mu se doda šećer; vreća od 1.8 kg; prelijeva se u crvene 15-litarske posude. 

Pokazala kako izgleda hrana iz McDonald'sa nakon - 17 godina!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije