Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Zagrebački velesajam napokon otvorio sezonu sajmova – AMBIENTA

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorena AMBIENTA, 48. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Održava se do nedjelje, 24. listopada.
21. listopada 2021. u 16:49 364 prikaza
Zagrebački velesajam napokon otvorio sezonu sajmova – AMBIENTA

Zagrebački velesajam salonom AMBIENTA nakon 18 mjeseci zabrane rada pokrenuo je sajamsku poslovnu aktivnost planiranu do lipnja iduće godine.

Zahvaljujući iznimnoj potpori Grada Zagreba te uz partnera Hrvatske šume, Ambienta i ove godine predstavlja kvalitativan i sadržajan izlagački program potvrđujući status nacionalnog središnjeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje.

S tematskim cjelinama Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Design zona, Art Fair Zagreb i Horeca programom zaokružuje priču o unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji.

Salon je mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostora. Povrh svega posebna cjelina - Design Zona predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja, dok prateća izložba umjetnina -  Art Fair Zagreb donosi umjetničku nadogradnju djelima slikara, kipara i fotografa. U sklopu Salona posebno je zastupljen i Horeca, segment industrijskog programa opreme.

Izdvajamo kolektivni nastup tvrtki članica Drvnog klastera Hercegovine, hrvatskih proizvođača namještaja – Tapetarija Franjić, Kauch, Interijeri Sabljo, proizvođači vrata i prozora Lokve te tvrtke Tepih centar i Möbel Land. Nakon 10 godina na Ambientu se vraća i ELGRAD, vodeći regionalni distributer pločastih materijala, pripadajućih okova i pribora za izradu namještaja po mjeri koji će svoju vlastitu ponudu upotpuniti i proizvoda tvrtki: Gemma B&D, Egger GmbH, Laminam S.p.a. i ostalim svojim partnerima. Na HORECA sektoru izdvajamo nastupe tvrtki Gastro stil, Ag Vebo (Slovenija), Termoklima Ivančić i Monte caffe.

Prostorno naglašena Design Zona sadržajno težište stavlja na produkt dizajn – inovativnost,  funkcionalnost, estetiku i tehnologiju. Izuzetni primjerci dizajnerskih proizvoda koji su se mogli vidjeti na Ambienti, a u skladu sa svjetskim trendovima, izvrsno su primljeni i kod izlagača i kod posjetitelja.   Prikazat će se raznolika paleta proizvoda, dostupna sada i na hrvatskom tržištu koja objedinjuje sve potrebe modernog čovjeka, a s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad, bez obzira radi li se o interijerima, eksterijerima ili pojedinim produktima koji korisnicima oplemenjuju prostor.

Od većih i svjetski renomiranih hrvatskih proizvođača dizajnerskog namještaja novitete izlaže tvrtka Era (linija proizvoda čiji dizajn potpisuje Mirko Miličić), Bluetag, Hrastico i Arboline te bosanskohercegovački višestruko nagrađivani proizvođač MS&WOOD s kolekcijama Elle i Primum. Regeneracija za posjetitelje priprema kolekciju tepiha koji su svojevrsna umjetnička djela/instalacije.

Treći po redu međunarodni umjetnički sajam ART FAIR ZAGREB predstavit će djela slikara, kipara i fotografa uz osmišljen umjetnički program pod nazivom Ex Tempore Zona. Atrakcija ovogodišnjeg izdanja je Izložba Muzeja policije krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja“ na kojoj će se moći vidjeti 30-tak krivotvorenih radova renomiranih hrvatskih i inozemnih autora poput Murtića, Price, Berbera, Dimitrija Popovića kao i Modiglianija i Picassa.

Radno vrijeme je od 10,00 do 19,00 sati.

Osigurane su sve potrebne zaštitne mjere prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Ulaz je slobodan uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog test (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati). Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja.

Više informacija potražite na zv.hr i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

Vidimo se u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma!

Abbott Nutrition
Akcija za djecu diljem svijeta
I Modrić se uključio u akciju: Tvrtka koja posluje i u Hrvatskoj sklopila suradnju s Real Madridom, evo o čemu se radi
Renault Zoe
ELEKTRIČNA AVANTURA
Tko ga nije vozio, ne zna što propušta: 'Odradili smo izlet po Hrvatskoj s električnim Renaultom'