Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Izbaciti masnoće ili ugljikohidrate? Ovo je formula za zdravlje i mršavljenje

zdrava hrana
Foto: Shutterstock
03.09.2014.
u 12:23

Istraživački tim proveo je istraživanje s namjerom da doznaju na koji način prehrana s malo ugljikohidrata djeluje na prevenciju kardiovaskularnih bolesti, a za što dosada nije bilo dovoljno podataka

Za gubitak težine i prevenciju kardiovaskularnih bolesti potrebno je biti na prehrani s niskim udjelom ugljikohidrata, zaključak je to istraživanja provedenog na Sveučilištima Tulane, Kaiser Permanente i Johns Hopkins u SAD-u.

Istraživački tim proveo je istraživanje  s namjerom da doznaju na koji način prehrana s malo ugljikohidrata djeluje na prevenciju kardiovaskularnih bolesti, a za što dosada nije bilo dovoljno podataka, piše Yahoo.

Sudionici su podijeljeni u dvije skupine od kojih je jedna bila na prehrani s niskim udjelom ugljikohidrata, manje od 40 grama na dan, a druga skupina bila je na dijeti s niskim udjelom masnoća. Istraživači su provjeravali zdravstveno stanje sudionika nakon tri, šest i 12 mjeseci.

Sudionici iz prve skupine, odnosno oni na prehrani s manje ugljikohidrata izgubili su u prosjeku oko 3,5 kilograma i mnogo više nataloženih masnoća od onih u drugoj skupini. osobe koje su duže vrijeme bile na prehrani s mane ugljikohidrata imali su i manji rizik od kardiovaskularnih bolesti zbog snižene razine masnoće u krvi.

Osobe koje su bile na dijeti sa smanjenim udjelom masnoća, izgubile su pak više masnih naslaga u području trbuha nakon razdoblja od tri i šest mjeseci, dok se ta razlika gotovo potpuno izgubila nakon godinu dana u usporedbi s prvom skupinom.

>>Zaboravite na mediteransku prehranu, ovo je dijeta uz koju kilogrami brže idu dolje

>>Što jesti? 9 stvari koje morate znati o masnoćama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije