Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kardio vježba

Vozite bicikl za zdravlje i lijepo oblikovano tijelo

bicikliranje
Foto: Thinkstock
01.08.2014.
u 11:35

To je aktivnost manjeg intenziteta, jer bicikl pruža oslonac tijelu. Korisna je za izgradnju mišićnog tonusa cijelog tijela, a posebno nogu, stražnjice i bedara i, poput trčanja, odlična je metoda za smanjenje tjelesne mase.

Vožnja bicikla je odlična kardio vježba, a kao prijevoz do posla i ekonomična.

To je aktivnost manjeg intenziteta jer bicikl pruža oslonac tijelu. Korisna je za izgradnju mišićnog tonusa cijelog tijela, a posebno nogu, stražnjice i bedara i, poput trčanja, odlična je metoda za smanjenje tjelesne mase.

Što se tiče sigurnosti tijekom vožnje, najbolje je da u početku koristite biciklističke staze i krećete se po parkovima. Za ostvarivanje optimalnih zdravstvenih rezultata, stručnjaci preporučuju vožnju od pola sata, umjerenim tempom, u većini dana u tjednu.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Neočekivani rezultati

Vožnja bicikla s prijateljima sjajan je oblik druženja, pogotovo ako uključuje kavu u pauzama ili nakon završetka vožnje. Budući da je ova aktivnost fizički prilično zahtjevna, ona savršeno održava motivaciju. Osim toga, odlična je za “čišćenje misli” i održavanje koncentracije.

>>Ako želite superkondiciju, vrijeme je da sjednete na bicikl

>>Najbolje ulice u Zagrebu za spuštanje na biciklu

Komentara 1

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
11:44 01.08.2014.

Kako je krenulo voziti ćemo bicikle kao Kinezi, a benzin će biti luksuz vladajućih neokomunista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije