Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vodič kroz kupovinu kuhinje: Otkrijte svoj stil

Mima kuhinje
Foto: Namještaj Mima
1/8
09.03.2022.
u 08:51

Kuhinja je mjesto koje daje pravi osjećaj doma, a koje istovremeno prati rutinu i svakodnevicu modernog života. Svi žele stvoriti svoje mjesto u domu u kojem će biti rasterećeni briga, opušteni i slobodni. Stoga je veoma važno posvetiti se planiranju i opremanju moderne kuhinje kako bi ona bila u potpunosti prilagođena vašim potrebama.

Kada zamišljate svoju idealnu kuhinju, probajte zatvoriti oči i vizualizirati je. Što vidite? Kojih je ona boja? Kakvog je dizajna? Reflektira li vaš osobni stil i ukus? Pri ovom prvom koraku planiranja vaše kuhinje iz snova  izrazito je važno definirati svoj stil kako bi ostatak procesa kupovine prošao što bezbrižnije i jednostavnije. Srećom, uz pomoć novog kataloga kuhinja Namještaja Mima ovaj bi proces mogao proći upravo ovako. Mimini dizajneri pri sastavljanju novog kataloga kuhinja vodili su se stilovima kao polazišnom točkom pri realizaciji najfunkcionalnije i najljepše prostorije vašeg doma. Od elegantnog do klasičnog, industrijskog do minimalističkog, uređenje kuhinje uz Mima kuhinje nikada nije bilo lakše. Pa krenimo redom!

Elegantan stil

Elegantan stil naglasak stavlja na jednostavnu, neutralnu paletu boja zidova i namještaja koju savršeno nadopunjuju luksuzni i elegantni materijali i detalji. Kontrast možete stvoriti odabirom tamnijeg poda postavljenog u uzorku riblje kosti. U ovaj se stil uklapaju jednostavni kuhinjski modeli, fronte visokog sjaja u nenametljivim nijansama sive ili bež u kombinaciji s bijelom bojom. Radna ploča s uzorkom mramora i detalji poput zlatnih ručkica, zlatnih slavina i korita kuhinji će dati otmjenost. Osobe koje se pronalaze u ovom stilu vole eleganciju i profinjenost koju će preslikati i u uređenju prostora. Kako u svom osobnom stilu, tako i u svom domu, rado biraju posebne, upečatljive detalje. Odanost estetici i skladu rezultirat će moćnim interijerima.

Foto: Namještaj Mima

Model kuhinje Evolution novitet je iz Mimine proizvodnje. Površine neprekinutih linija, elementi bez ručkica i soft close zatvaranje u prostor donosi dizajn s dodirom perfekcionizma. Ova linija može kombinirati dekore drugih modela te se elementi pametno prilagođavaju prostoru.

Foto: Namještaj Mima

Model Purity vješto kombinira sofisticiranost i jednostavnost. Bijeli dekori u visokom sjaju u kombinaciji s mramornom ili drvenom radnom površinom učinit će vašu kuhinju modernom i prozračnom.

Trendi stil

Osobe koje prate trendove vrsni su poznavatelji noviteta u svakom smislu – modnom, tehnološkom i dizajnerskom. Zanimaju ih nove stvari, otvoreni su za nove modne promjene, a trendove uspješno uklapaju u svoj osobni stil. Uspjeh leži u odličnom snalaženju s kombinacijama te poznavanju materijala i stilova, pa je dovoljno samo nekoliko trendi dodataka kako bi bili u korak s modom u svakom smislu. Moderne i trendi interijere u 2022. obilježavaju prirodni materijali, zemljane nijanse i mat dekori na namještaju. Prirodni tonovi sve su poželjniji u uređenju prostora jer unose toplinu i potiču kreativnost. Koriste se i tamniji tonovi plave, pa i crne, pogotovo kada se želi naglasiti određeni dio interijera. U kuhinjama su popularni otvoreni poličari, da sve bude nadohvat ruke. Drveni pod najbolje je rješenje u ovom stilu uređenja.

Foto: Namještaj Mima

Moderan dizajn kuhinje Evolution savršen je odabir za opuštajući, ali snažan interijer. Kombinacija fronti u upečatljivoj tamno plavoj i frontama imitacije drva u sivom tonu te svijetlom radnom pločom daje savršen kontrast. Model odlično odgovara izazovima opremanja malog prostora kojeg će maksimalno iskoristiti.

Klasičan stil

Klasičari ne štede na detaljima, rado će police popuniti fotografijama i ostalim dekorativnim sitnicama te tako stvoriti osebujan, topao, bezvremenski ambijent. Klasičan stil u uređenju prostora prepoznaje se po besprijekornoj eleganciji, toplim bojama i raskošnim detaljima koji pridonose profinjenosti. „Vječni stil“ krasi namještaj s tragovima vremena, urezima na frontama i zlatnim detaljima. Vaša klasična kuhinja, osim frontama istaknut će se zanimljivim ručkicama i ostakljenim elementima.

Foto: Namještaj Mima

Tradicija je misao koja definira Mimine Amelie kuhinje podsjećajući nas na tople obiteljske trenutke koje svakodnevno dijelimo. Njezine glavne karakteristike su dekorativne izrezbarene fronte u rustikalnom stilu. Metalne ručkice polukružnog oblika dodatno naglašavaju retro štih kuhinje.

Industrijski stil

Materijali poput kože, tkanine i drva karakteristika su industrijskog stila. Paleta boja kreće se između toplih neutralnih – smeđe, sive, boje metala (pogotovo bakra), ciglasto crvene te bijele i crne. Ovaj stil u sebi nosi odmak od standardnih stilova interijera, namještaj je jednostavan, bez ukrasa ali se ističe neobrađenim površinama, zanimljivim rasvjetnim tijelima od cijevi ili užadi, a metal i cigla najpoželjniji su materijali. Pod je najčešće u laminiranom parketu koji izgleda kao beton ili drvo. Industrijski stil često se povezuje s potkrovljima ili stanovima s visokim stropovima i velikim prozorima. Ovo je stil za osobe s čvrstim stavom koje ljepotu pronalaze u apstraktnom te cijene nešto novo i drugačije, dok stare i nedovršene predmete znaju iskoristiti kao zanimljivu dekoraciju.

Foto: Namještaj Mima

Za one odvažne, model Evolution predstavlja vrhunac luksuznog industrijskog stila. Spojem velikih zidnih obloga i radne ploče u dekoru crnog kamena nadopunjenim paralelnim repetitivnim linijama profilnih ručkica postiže se profinjenost.

Naturalni stil

Uređenje u naturalnom stilu teži prirodnim i zemljanim tonovima. Svi prirodni materijali ovdje su dobrodošli, sirovo ili obrađeno drvo, kamen te prirodne tkanine poput pamuka, platna i lana lijepo će se nadopunjavati. Prevladavaju suptilne i umirujuće boje poput bijele, boje pijeska i kaki boje. Namještaj ili detalji od ratana ovdje se savršeno uklapaju. Laganim prostorima vladaju podovi u drvenim podnim oblogama u svijetloj boji. Lijepo će se uklopiti i tepisi izrađeni od prirodnih vlakana. Ljubitelji ovog stila beskompromisno se žele okružiti organskim materijalima u svom prostoru jer im to pruža mir i zadovoljstvo. Dekorativni predmeti poput staklenih i keramičkih vaza, konopa od jute, pletenih košara i buket poljskog cvijeća ovdje će pronaći svoje mjesto. Takvi će prostori pružati umirujuću i toplu atmosferu.

Foto: Namještaj Mima

Model Purity spoj je prirode i modernog dizajna. Za ljubitelje prirodnih uzoraka, Mima ima savršeno rješenje – zidna obloga u nekoliko boja prirodnog izgleda koje svojim dekorom prate radne ploče te vizualno spajaju područje između gornjih i donjih elemenata te radnu ploču.

Minimalistički stil

Pravilo minimalizma „manje je više“ naglasak stavlja na jednostavnost, praktičnost i funkcionalnost. Namještaj dolazi u ravnim linijama bez suvišnih detalja, a dekoracija je također minimalna. U interijeru najčešće prevladava elegantna kontrastna crno-bijela kombinacija. Za pod se biraju pločice jednostavnog uzorka, bez varijacija, a ako želite unijeti malo topline odaberite pločice s dekorom drva. Strop također mora biti jednostavan uz tanke stropne svjetiljke ravnih linija. Minimalisti će sve pojednostaviti. Oni stavljaju u fokus ono bitno te ne vole puno stvari u prostoru. Ljubitelji su jednostavnosti, reda i čistoće. Biraju ravne linije i svijetle, neutralne boje. Manje stvari u prostoru daje veći osjećaj slobode. U minimalističkom prostoru lakše razmišljamo i bolje se fokusiramo jer nam višak stvari ne oduzima pažnju. Mentalna sloboda potiče kreativnost te smo usmjereni na aktivnosti u prostoru koje volimo.

Foto: Namještaj Mima

Čiste linije mat fronti modela Evolution osvojit će poklonike minimalizma. Inovativan gola profil na frontama zamjenjuje klasične ručkice i pridonosi simplističkom izgledu, a zahvaljujući jednostavnom principu otvaranja osigurava duži vijek kuhinje.

Foto: Namještaj Mima

Kuhinja Purity pravi je odraz minimalizma i jednostavnosti. Promišljenim odabirom osnovnih i dodatnih elemenata, ovisno o potrebi vašeg prostora, dobit ćete kuhinju besprijekorne lakoće i elegancije.

Zavirite u novi katalog kuhinja Namještaja Mima i pronađite svoj stil s kojim ćete riješiti izazove prilikom planiranja svoje idealne kuhinje, a svom životnom prostoru podariti onaj pravi osjećaj doma.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije