Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvijek u modi

Vintage tapete za 21. stoljeće

wallpaper (1)
Foto: Arhiva VL
1/10
23.12.2011.
u 14:27

Svake sezone tapete iznova oduševljavaju svježim interpretacijama dobrih, starih, zlatnih vremena...

Stare knjige, crnobijele fotografije, putni kovčezi, čestitke i poštanske marke, krasopis, dražesni cvjetni uzorci, drvo i cigla "nagrizeni" vremenom... Takvi su motivi osvojili nove kolekcije vodećih svjetskih proizvođača tapeta.

Po tko zna koji put, na scenu se vraća vintage u punom sjaju. Nadahnuća za zidne dekoracije traže se u dobrim, starim vremenima, sve odiše toplinom, lijepim uspomenama i nostalgijom.

U potrazi za izgubljenim blagom prošlosti, dizajneri "pronalaze" ljubavna pisma, znanstvene formule, kompase, novine i crteže iz davnih dana... U raskošnim cvjetnim uzorcima nerijetko se osjeća etno "štih" i živopisna egzotika putovanja svijetom.

Tapete "oponašaju" drvene daske posivjele od starosti, oronule zidove, poslagane cjepanice, kožu, tekstil, kamen... Dizajneri preispituju "karakter" materijala i stvaraju bezvremenske kreacije koje unose uvijek dobrodošlu toplinu u moderne prostore.

Digitalni otisak na tapetama stvara prvorazredne optičke iluzije. Osobito su "otkvačene" retro tapete s crno-bijelim, samo djelomice obojenim, fotomotivima haljina, namještaja, slika, knjiga... Role se mogu kombinirati, pa tako lampu možete postaviti uz policu, a haljinu "objesiti" pokraj naslonjača...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije