Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Ramazan

Video nasmijao internet: Djevojčica iskreno odgovara zašto je odlučila prekinuti post

TikTok
20.04.2021.
u 13:30

Pitala sam se, kaže djevojčica, gdje to mačak ide, pa ga je slijedila do kuhinje gdje je počeo jesti i pomislila da je najbolje - da mu se pridruži

Video korisnika @ace_km3 u kojem djevojčica svom starijem bratu objašnjava zašto je prekinula svoj Ramazanski post postao je viralan zbog njenog dječje iskrenog objašnjenja i pronalaska 'pravog krivca'.

U njemu se naime vidi kako je curicu brat 'ulovio na djelu', kako jede iako je Ramazan, prema islamskom (lunarnom) kalendaru deveti i za muslimane sveti mjesec kad se punoljetni muslimani od izlaska do zalaska sunca strogo drže posta.

- 'Što to radiš?' -  pita brat djevojčicu koja se ne vidi, ali je očito da ju je uhvatio kako jede.

Nakon toga ju pita 'zašto je prekršila post', a ona mu odmah odgovori da je ogladnjela.

@ace_km3

##fyp ##foryou ##viral ##somali ##somalitiktok ##ramadan ##siblings ##xyzbca

♬ original sound - Ace🧦

- Pa tek je 11 sati, kako si već gladna - kaže on, a sestra počne objašnjavati kako je 'pratila mačka koji je išao prema kuhinji...'

Zato se, kaže, zapitala gdje to mačak ide, pa ga je slijedila do kuhinje, gdje je počeo jesti.

- Onda sam pomislila da je najbolje da mu se pridružim! - kaže ona iskreno, a brat se nasmije na njeno, zapravo prilično razumno objašnjenje.

Onda ju još pita i znači li to da je zbog mačka prekinula post, na što ona odgovara 'da, jer je i mačak napravio to isto...'

Dvigrad - Grad koji su njegovi stanovnici napustili 1630.

1/4

Postiti za Ramazan djeca obično počinju u pubertetu, no s tom tradicijom mogu, naravno, početi i ranije.

U ovom slučaju, kako je u prethodnom videu objasnio ovaj stariji brat, njegova je sestrica htjela postepeno početi s postom, tako da na početku posti samo po pola dana, odnosno do 14 sati.

- Ne može pustiti mačka da sam jede sam, to bi bilo nepristojno - napisao je jedan korisnik u komentaru na video koji je s više od 1,5 milijuna pregleda postao viralan, prenosi Mirror.

- Ovo je posna verzija onog 'pas mi je pojeo domaću zadaću' - komentirao je drugi, a svi su se složili da je objašnjenje zapravo - potpuno logično. 

Hrana - Ove biste namirnice uvijek trebali držati u hladnjaku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije