Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mutni poslovi

Varala sam osamljene ljude na SMS-chatu

'zivot...Zagreb...22.01.2010.  studio, Renata Rasovic.  Ilustracija za djevojku koja je pruzala seksualne razgovore i SMS poruke na mobitel, te se dopisivala sa klijentima pomocu kompjutora.  Photo: G
'Goran Stanzl/PIXSELL'
01.02.2010.
u 08:00

Ona je Veronika. Želi neobvezan seks. Mia_pu voli šetnje i želi vam ostvariti sve želje. Morate poslati SMS i to bi mogao biti početak divne veze. Pa, što možete izgubiti?

Tražite posao i kupujete oglasnike, a zalihe se novca tope. Brak vam se raspao i ništa vam ne ide od ruke. Najednom ugledate malo zabavnije oglase. Ona je Veronika. Želi neobvezan seks. Mia_pu voli šetnje i želi vam ostvariti sve želje. Morate poslati SMS i to bi mogao biti početak divne veze. Pa, što možete izgubiti? 

Šaljete prvu poruku, a s druge strane žele dobrodošlicu i obavještavaju da je cijena poruke 6,10 kn. No što je 12, 20 ili 50-ak kuna u usporedbi sa srećom? Šaljete još, a žena vaših snova kaže da je osamljena, baš kao i vi. No sramežljiva je. Morate pažljivo otkrivati detalje, a nju zanima svašta. Već se vidite u zagrljaju dražesne plavuše koju cijeli život tražite. Cijenu poruke odavna ste zaboravili. 

Na pamet vam dakako neće pasti to da s druge strane poruke tipka posve obična sredovječna žena dok u susjednoj sobi sjedi njezin muž. Možda je visoka, možda je plava, možda nalikuje na vašu majku, možda vas je gledala iza stakla na šalteru banke. Nikad s vama neće otići na spoj, niti vam dati broj telefona, a jedini joj je cilj što više vaših poruka. Jer ona će od svake vaše poruke zaraditi tridesetak lipa. 

Tajni život 

Jedna od tih Veronika ili Plavuša bila je i Sandra, žena od 50 i nešto godina, administrativna radnica i majka dvoje odrasle djece. “Teta” kojoj ćete ustati u tramvaju kad se s punim vrećicama vraća s tržnice. 

– Došla bih s posla, sjela za računalo i do ponoći se dopisivala s ljudima željnima ljubavi, osamljenima, perverznjacima... Imala sam nekoliko profila pa sam morala paziti “tko sam”. Vodila sam evidenciju kako se ne bih zabunila – govori Sandra prisjećajući se nekoliko mjeseci rada na SMS-chatu za odrasle. Njezin suprug i sinovi ni danas ne znaju kako je zarađivala i do 4000 kn na mjesec. No to joj ne pomaže da se riješi grižnje savjesti. 

– Najviše mi je žao osamljenih koji su se nadali da je s druge strane osoba kojoj je stalo. Neki su potrošili cijelo bogatstvo. Jedan je ugodni Splićanin slao svakodnevno poruke i u mjesec dana potrošio i 1500 kn. Ne mogu reći da nisam imala izbora, ali trebao mi je novac. Ne znam hoću li sebi moći oprostiti – posramljeno govori Sandra. Dok nekad nije bilo “mušterija”, gdjekad bi se dopisivala i sa 15-ak osoba istodobno, do 200 poruka u danu. Prilagodila bi se onome što osoba traži i razvila razgovor. 

Normalni i nastrani 

– Bilo je ljudi, poput Riječanina, koji je imao posve sređen život, ali je bio osamljen. Nikada nije tražio susret. No bilo je i vrlo nastranih ponuda i želja – s nelagodom govori Sandra. 

– Jedan je volio robinje i govorio kako ih ima tri. Najmlađa je nekad za kaznu sjedila u vlastitu izmetu. Jedan je pak tražio gospodara koji će ga rezati, silovati bejzbolskom palicom. 

Za sve je imala “želudac”. Nije mogla razgovarati tek s jednim, koji je tražio ženu s kćeri, ne starijom od 12. 

Kontakti s poslodavcima obavljaju se elektroničkom poštom ili telefonom. Sandra je svoje poslodavke uživo susrela jednom. Kad je odbila pridružiti im se u piramidalnom marketingu, nisu joj se više javile, pa nije dobila ostatak novca. 

– Zaposlenice su se mijenjale brzo. Pretpostavljam da ja nisam jedina kojoj nisu platili. Nikakva radnog ugovora nije bilo, a novac je sjedao na račun bez imena osobe koja je uplatila. 

Sandrina je samo jedna od vjerojatno vrlo sličnih priča. Želi li “isprati” savjest? Da, ali sumnja da joj išta može pomoći. Jedino se može nadati da će priča pomoći nekom, spriječiti ga da se ne navuče na nešto zbog čega bi mu mogle ostati, kako kaže, tek gaće na štapu. 

– To je velik problem. Tko nadzire te telefonske linije? Nije moguće da je to “čist” posao. Ako ikad pomislite da biste na taj način mogli naći srodnu dušu, sjetite se da se iza neobična broja telefona možda krije samo obična majka, službenica koja je iz očajničke potrebe za novcem potisnula savjest i uz kajanje vas mami da joj šaljete još jednu poruku...

Ključne riječi

Komentara 12

RA
rajko
09:26 01.02.2010.

Trebalo je i ranije pisat o tim prevarantima....i onim 060 brojkama

ZI
Ziggy313
08:34 01.02.2010.

Odličan članak. Bolje od senzacionalističkih drečavih naslova upozorava nas na šta možemo nasjesti... Hvala VL!

OB
-obrisani-
19:11 01.02.2010.

hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa fucken bed VL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije