Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i jednostavno

Uz pomoć ove namirnice očistite mrlje od crnog vina!

shutterstock
05.01.2020.
u 07:55

Sezonu velikih slavlja službeno smo zatvorili. Sada nam ostaje čišćenje i pospremanje svega što se dogodilo na tulumima. Najčešća 'nesreća' su mrlje crnog vina na odjeći ili namještaju, a evo kako ih se možete brzo rješiti.

Bijela košulja za doček novog desetljeća ili prekrasna crvena haljina koju ste kupili samo za ovu priliku uništene su jer vas je netko tijekom plesanja i pjevanja zalio crnim vinom. Onda se nađe ona jedna osoba koja iz daleka viče kako to sigurno 'ne ide dolje'. Ide, a refinery29.com otkriva i kako.

Sol je rješenje. Sipajte hrpu soli izravno na mrlju i ostavite da stoji preko noći. Zatim odjevni predmet odnesite direktno u kemijsku čistionicu (ne preporuča se oprati kod kuće samostalno jer perilica nije toliko jaka). Sol će apsorbirati većinu tekućine, čime će čistači u kemijskoj čistionici lakše ukloniti mrlju i to odmah.

Ključne riječi

Komentara 2

NI
Nidge
17:35 05.01.2020.

Mrlje od crnog vina najbolje se skidaju sa bijelim vinom,isprobano

AU
austrougarskigeneral
10:02 05.01.2020.

ok probam ja to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije