Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve je u planiranju

Ustali ste se na lijevu nogu? Sedam trikova da počnete odličan dan

Buđenje
Foto: Thinkstock
21.01.2014.
u 08:52

Večer ranije pripremite što ćete odjenuti, pripremite doručak i sve sitnice koje morate ponijeti u ured da ujutro ne trčite po kući u potrazi za ključevima, na primjer.

Jeste li jutros na posao stigli s osjećajem nervoze u želucu? Ništa neobično. Rano buđenje, spremanje djece za školu ili vrtić, probijanje kroz prometnu gužvu...

Dok stignemo na radno mjesto, već smo pod stresom, a velika je mogućnost da će nas taj osjećaj pratiti cijeli dan.

No, čak i kad ujutro ustanete na lijevu nogu, postoje aktivnosti, piše Inc, koje dan iz "uništenog" mogu pretvoriti u odličan.

1. Isplanirajte večer prije

Večer prije pripremite što ćete odjenuti, pripremite doručak i sve sitnice koje morate ponijeti u ured da ujutro ne trčite u potrazi za ključevima, primjerice. Ovaj savjet posebno pomaže ako imate djecu koju ujutro morate pripremiti za polazak u vrtić ili školu.

2. Probajte meditirati

Dovoljno je 15-ak minuta i ne morate strahovati da ćete se meditacijom samo još više uspavati. Prava meditacija stimulira um i pomoći će vam da razbistrite misli i oslobodite se negativne energije. Mislite pozitivno.

3. Počnite dan čitanjem nečeg inspirativnog

Umjesto vijesti, odaberite humor ili neku inspirirajuću knjigu. Ako prvo što ujutro pročitate bude vijest o tragičnoj prometnoj nesreći s više poginulih, vjerojatno ćete se rastužiti. Zato se radije opskrbite kakvim humorističnim knjigama.

4. Okružite se cvijećem

Istraživanja pokazuju da izloženost jarkim bojama u rano jutro razbuđuje i energizira. Nakon posla svratite u cvjećarnicu pa kupite sami sebi veliki šareni buket da sutra ujutro bude prvo što ugledate kad otvorite oči.

5. Kavu zamijenite zelenim čajem

Iako je kava odličan stimulans, ponekad loše padne na želudac, pogotovo ako se pije natašte.

Probajte umjesto kave pripremiti zeleni čaj koji također ima kofeina, ali djeluje više umirujuće.

6. Vježbajte jogu

Vježbanje ujutro najbolje je za razbuđivanje, a zbog endorfina osjećat ćete se bolje. Tko se voli dobro uspuhati, neka proba s trčanjem.

7. Dogovorite sastanak kojem ćete se veseliti

Bez obzira imate li za taj dan dogovoren sastanak na kojem ćete raspravljati o novim poslovnim planovima ili ste se dogovorili za piće s prijateljima koje dugo niste vidjeli, dobro je imati dogovor kojem ćete se veseliti.

>>Ne pijete zeleni čaj? Vrijeme je da počnete

>>Umiljavate se šefu? Postoje stvari koje na poslu ne smijete raditi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije