Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPARATI

Uši i gnjide u kosi - kako se riješiti malih napasti

Uši i gnjide u kosi
Foto: Promo
01.09.2017.
u 14:34

Uši se mogu ukloniti mehaničkim putem, bez opasnosti po zdravlje, češljanjem s električnim češljem za eliminaciju ušiju koji ujedno služi i kao detektor za uši u kosi.

Uši napadaju djecu i odrasle unatoč temeljitom održavanju čistoće i tjelesne higijene. Prenose se izravnim dodirom glave o glavu (kose), ne mogu letjeti niti skaču kako se često misli, ali postoji i mogućnost prijenosa preko kapa, odjeće i svih pokrivala za glavu.

Hrane se krvlju sišući kožu glave domaćina nekoliko puta dnevno. Na tim mjestima izazivaju vrlo neugodan svrbež te se dijete grebe zbog čega po koži glave nastaju ogrebotine koje se mogu inficirati.

Kako se riješiti malih napasti

Uši se mogu ukloniti mehaničkim putem, bez opasnosti po zdravlje, češljanjem s električnim češljem za eliminaciju ušiju koji ujedno služi i kao detektor za uši u kosi. To je vrlo elegantno i efikasno rješenje jer se može koristiti preventivno i prije nego dijete uopće donese uš. Takva vrsta proizvoda je multifunkcionalna jer i nakon što se riješite ušiju s njime možete nastaviti preventivno detektirati i uništavati uši ako ih dijete iz vrtića ili škole ponovno dobije i donese.

Robi Comb™ PRO je jedan od najpoznatijih električnih češljeve te vrste i već se dugo nalazi i na hrvatskom tržištu. Riječ je o američkom proizvodu koji se prodaje u hrvatskim ljekarnama ili ga možete naručiti na domaćem web shopu drogerija.hr.

Što učiniti s gnjidama?

Gnjide je potrebno mehanički ukloniti s vrlo gustim po mogućnosti metalnim češljem, a postupak je efikasniji i puno lakši ukoliko se pritom koristi šampon za iščešljavanje koji služi upravo za otapanje i slabljenje ljepila kojim su gnjide pričvršćene za dlaku.

LiceGuard® šampon za iščešljavanje gnjida i ušiju iz kose je odličan izbor jer u prvom redu nema pesticida i agresivnih sastojaka te je uz pravilnu primjernu vrlo siguran za djecu. Jednostavno se primjenjuje, a dolazi u kompletu s gustim metalnim češljem i povećalom koje je ujedno i razdjelnik s kojim možete kosu odvajati u pramenove radi bolje kontrole i temeljitijeg iščešljavanja gnjida, ali i ušiju.

Prevencija

Velika većina roditelja još uvijek nije upoznata da postoji i mogućnost prevencije od zaraze ušima. Na tržištu postoje sredstva u spreju koja štite, odnosno odbijaju uši od dolaska u kosu.

LiceGuard® losion u spreju štiti kosu od dolaska ušiju 24 sata. Vrlo je ugodnog mirisa divljeg cvijeća. Jednostavno se koristi na način da se jednom dnevno poprska po kosi i raščešlja i dijete može sigurnije u vrtić ili školu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije