Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Učitelj joge slavnih osoba u Zagrebu će voditi satove

Certificirani učitelj Ashtanga Vinyasa joge Govinda Kai, sljedbenik tradicije Sri K. Pattabhi Joisa u Zagrebu će u GaiaYoga školi & shali od 30.travnja do 4.svibnja održati niz radionica i satova
20. travnja 2012. u 08:00 0 komentara 28 prikaza
GOVINDA KAI

Certificirani učitelj Ashtanga Vinyasa joge s više od 15 godina iskustva i rada na gotovo svim kontinentima - Govinda Kai, sljedbenik tradicije Sri K. Pattabhi Joisa u Zagrebu će u GaiaYoga školi & shali od 30.travnja do 4.svibnja održati niz radionica i satova. Sin aikido majstora poznat je i po tome što je tijekom života prošao uistinu zanimljive životne faze od poslovnog čovjeka do nomada i na kraju inspirativnog učitelja joge uz kojega su i brojni slavni poput Gwyneth Paltrow, Christy Turlington te Stinga i njegove supruge Trudy otkrili ljubav prema ovoj drevnoj vještini.

Od poslovnjaka do jogija


Sam Govinda vrlo rano susreo se s jogom, no kaže da ne bi preporučio ozbiljno prakticiranje prije 14 godine.

– Kada treba početi s jogom osobna je stvar pojedinca, no živčani sustav bi trebao biti dovoljno jak i stabilan u trenutku kada se počinje – objašnjava Govina Kai kojem je najdraža uspomena na prvi sat vježbanja ‘čisto uzbuđenje zbog novog iskustva’ te dodaje kako jednom, kada se počne s jogom, sve se ostalo u životu počinje mijenjati.Velike životne promjene i sam je prošao jer nakon završenog studija na kalifornijskom sveučilištu pokreće uspješni posao s nekretninama koji ostavlja na vrhuncu uspješnosti zbog, kako sam kaže, neopisivog osjećaja praznine jer je zbog posla zapostavio vježbanje.

– Želio sam potpunu slobodu od svog posla, objašnjava Govinda koji je ubrzo sve rasprodao te počeo živjeti u kamiončiću i putovati po svijetu te zaključuje kako je iskustvo života  nevezanog uz jedno mjesto oslobađajuće. Također je imao priliku učiti od velikih majstora.Ono što je naučio danas prenosi u svakom svom predavanju.

Brak je moćno mjesto

Ono što ga je uvijek vodilo na putu jest srce, a isto savjetuje i svim svojim učenicima. – U jogi je srce iznad svega. Što se više bavite ovom vještinom, to više morate slijediti srce. Učite ga slijediti malo po malo i prije nego što shvatite, živjet ćete svoj san – kaže Govinda. Iduća velika promjena bio je susret s prevoditeljicom Yoshikawa Mae. Dvije godine nakon susreta par se vjenčao, što ovaj učitelj joge smatra krucijalnim životnim trenutkom. – Najvažnija je stvar u jogi da budete iskreni prema sebi. Brak je vrlo moćno mjesto unutar kojeg se osoba može preispitivati. Vjerujem da je zato moj učitelj uvijek spominjao važnost braka za jogije – otkrio je Govinda.

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.