Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

U smrt nekoliko minuta nakon voljene žene

- Nadopunjavali su jedno drugo. Ona je uvijek u autu sjedila pored njega, a kada su išli negdje, uvijek su se držali za ruke - sjeća se njihova kći Cindy Spence koja se složila sa svojim sestrama u tome da će im roditelji beskrajno nedostajati, ali su sretne da se ono što se moralo dogoditi odvilo upravo tako kako je bilo.
17. prosinca 2009. u 15:31 1 komentara 8 prikaza
brak
Foto: nwfdailynews.com

On je bio miran. Ona nije. On je volio loviti, ona je obožavala svoje biljke. Njoj je bilo šesnaest kada su se upoznali na klizalištu, a godinu dana kasnije pobjegli su u starom kamionu. Nakon 59 godina braka James i Lolie Brackin umrli su u subotu ujutro u razmaku od samo nekoliko minuta. Do posljednjeg su se dana oslovljavali s dragi i draga.

- Kažu da kada umremo, odmah sretnemo Isusa. Mislim da ga je mama srela i pitala: "Gdje je moj suprug?", a Isus joj je odgovorio: "Samo trenutak. Radim na tome" - rekla je njihova najmlađa kći Dana Troublefield dodavši kako njezina majka nigdje nije voljela odlaziti sama.

Bojao se umrijeti prvi

U trenutku smrti James je imao 79 godina, Lolie je bila tri godine mlađa. Imali su četiri kćeri: Carol, Debbie, Cindy i Danu. Prije desetak godina James je njihovoj najstarijoj kćeri Carol Gruver rekao da ga brine da bi mogao umrijeti prije supruge jer je mislio da Lolie ne bi bila sretna bez njega.

- Samo je čekao da ona ode na nebo kako bi on mogao otići s njom - objasnila je Gruver.

Smrtonosna spoznaja

Posljednjih su godina oboje imali problema sa zdravljem i demencijom. On je preživio srčani udar i polako je slijepio, a Lolie je posljednje dane boravila u staračkom domu gdje je imala potrebnu njegu. On je živio u njihovoj kući s najmlađom kćeri.

Tjedan dana prije nego što su preminuli postalo je očito da je on preslab te su ga prebacili u dom u sobu sa suprugom. Proveli su noć zajedno, ustali i doručkovali te sjeli gledati najdražu emisiju Animal Planet.

- Danas ću umrijeti -rekla je Lolie medicinskoj sestri koja ih je došla provjeriti.

Kada se sestra vratila, Lolie više nije disala. Nekoliko trenutaka kasnije otkrili su da  je i James preminuo.

Liječnici vjeruju da je Jamesa nakon što je čuo da mu je žena umrla, ubio šok.

- Skloniji sam vjerovati da je to bilo slučajno, ali nije isključeno. Moguće je da je to bio takav šok da ga je izdalo srce - prokomentirao je nevjerojatni slučaj ugledni zagrebački psihijatar i neurolog Stanislav Feldman objasnivši da "postoje dokumentirani slučajevi gdje partneri nisu mogli jedno bez drugoga, ali do toga dolazi jer se već prije uvjere u to da jedno bez drugog ne mogu živjeti. Ako je to i ovdje slučaj, onda spada u velike rijetkosti."

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije