Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brak iz snova

U smrt nekoliko minuta nakon voljene žene

brak
nwfdailynews.com
17.12.2009.
u 15:31

- Nadopunjavali su jedno drugo. Ona je uvijek u autu sjedila pored njega, a kada su išli negdje, uvijek su se držali za ruke - sjeća se njihova kći Cindy Spence koja se složila sa svojim sestrama u tome da će im roditelji beskrajno nedostajati, ali su sretne da se ono što se moralo dogoditi odvilo upravo tako kako je bilo.

On je bio miran. Ona nije. On je volio loviti, ona je obožavala svoje biljke. Njoj je bilo šesnaest kada su se upoznali na klizalištu, a godinu dana kasnije pobjegli su u starom kamionu. Nakon 59 godina braka James i Lolie Brackin umrli su u subotu ujutro u razmaku od samo nekoliko minuta. Do posljednjeg su se dana oslovljavali s dragi i draga.

- Kažu da kada umremo, odmah sretnemo Isusa. Mislim da ga je mama srela i pitala: "Gdje je moj suprug?", a Isus joj je odgovorio: "Samo trenutak. Radim na tome" - rekla je njihova najmlađa kći Dana Troublefield dodavši kako njezina majka nigdje nije voljela odlaziti sama.

Bojao se umrijeti prvi

U trenutku smrti James je imao 79 godina, Lolie je bila tri godine mlađa. Imali su četiri kćeri: Carol, Debbie, Cindy i Danu. Prije desetak godina James je njihovoj najstarijoj kćeri Carol Gruver rekao da ga brine da bi mogao umrijeti prije supruge jer je mislio da Lolie ne bi bila sretna bez njega.

- Samo je čekao da ona ode na nebo kako bi on mogao otići s njom - objasnila je Gruver.

Smrtonosna spoznaja

Posljednjih su godina oboje imali problema sa zdravljem i demencijom. On je preživio srčani udar i polako je slijepio, a Lolie je posljednje dane boravila u staračkom domu gdje je imala potrebnu njegu. On je živio u njihovoj kući s najmlađom kćeri.

Tjedan dana prije nego što su preminuli postalo je očito da je on preslab te su ga prebacili u dom u sobu sa suprugom. Proveli su noć zajedno, ustali i doručkovali te sjeli gledati najdražu emisiju Animal Planet.

- Danas ću umrijeti -rekla je Lolie medicinskoj sestri koja ih je došla provjeriti.

Kada se sestra vratila, Lolie više nije disala. Nekoliko trenutaka kasnije otkrili su da  je i James preminuo.

Liječnici vjeruju da je Jamesa nakon što je čuo da mu je žena umrla, ubio šok.

- Skloniji sam vjerovati da je to bilo slučajno, ali nije isključeno. Moguće je da je to bio takav šok da ga je izdalo srce - prokomentirao je nevjerojatni slučaj ugledni zagrebački psihijatar i neurolog Stanislav Feldman objasnivši da "postoje dokumentirani slučajevi gdje partneri nisu mogli jedno bez drugoga, ali do toga dolazi jer se već prije uvjere u to da jedno bez drugog ne mogu živjeti. Ako je to i ovdje slučaj, onda spada u velike rijetkosti."

Komentara 1

FI
fićo
22:46 17.12.2009.

romeo i julija 21 stoljeca ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije