Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

U ponedjeljak otvaraju trgovine - kako će sada izgledati shopping?

Preporučljivo je shoppingirati tamo gdje su hodnici dovoljno široko, a trgovine u centru dovoljno velike
08. svibnja 2020. u 15:33 1127 prikaza
shopping

Nakon skoro dva mjeseca bez shoppinga, u ponedjeljak se otvaraju trgovine u trgovačkim centrima, kafići i restorani. Svi se pitaju je li odlazak u kupovinu siguran, treba li nositi zaštitno odijelo poput astronauta ili je održavanje razmaka dovoljno, danas su objavljene upute za siguran shopping.

Web stranica www.shoppingirajodgovorno.hr daje one najvažnije upute za siguran shopping, a vjerovali ili ne - najveća zaštita je sami izbor mjesta za shopping.

Biraj prostrano

Tako, u uputama koje su objavljene na ovoj internet stranici, kažu da treba izabrati prostrane trgovačke centre i trgovine. U manjem trgovačkom centru teže je održati fizički razmak s ostalim kupcima, stoga je preporučljivo shoppingirati tamo gdje su hodnici dovoljno široko, a trgovine u centru dovoljno velike.

Nije samo važna veličina, već i broj i širina onih “sporednih” elemenata kao što su liftovi, stepenice, ulazi… Naime, ključ zaštite od virusa je održavanje razmaka, stoga je nužno posjećivati samo ona mjesta na kojima se nećete gurati s drugim kupcima na hodnicima trgovačkog centra, u toaletima kojih možda ima premalo, u liftovima ili pokretnim stepenicama koji su prekrcani.

Shopping ipak može biti ugodan

Kada se odabere pravo mjesto za kupnju i ako se pridržava osnovnih pravila, kupnja može biti sasvim ugodna. Sve savjete pronađi na Facebook stranici Shoppingiraj odgovorno ili na www.shoppingirajodgovorno.hr

ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom