Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što to jedemo?

U mljevenoj puretini pronašli fekalne bakterije

puretina
Arhiva
30.04.2013.
u 22:49

Istraživanje u američkim maloprodajnim trgovinama pokazala kako više od polovice uzoraka mljevene puretine sadrži fekalne bakterije.

Istraživanja su pokazala kako je više od polovice američke mljevene puretine u maloprodajnim trgovinama kontaminirano fekalnim bakterijama. Možda je Amerika daleko, ali tko nam garantira da ove bakterije nisu i u našoj puretini.

Nova studija "Consumer reportsa" pokazala je kako je više od polovine prikupljenih uzoraka mljevene puretine kontaminirano fekalnim bakterijama.

Potvrdili su kako je 90 posto testirane mljevene puretine sadržavalo jednu od pet bakterija, i to salmonelu, Staphylococcus aureus, E. coli, Enterococcus i Campylobacter.

Istraživanje je pokrilo uzorke 27 različitih marki, iz 257 maloprodajnih trgovina u SAD- u.

Gotovo 70 posto testirane mljevene puretine sadržavalo je enterococcus, a 60 E. coli - obje bakterije povezane su s fekalnom kontaminacijom.

Neke od pronađenih bakterija mogu prouzrokovati trovanje hranom, te urinarne infekcije ili infekcije krvotoka.

>>Svakodnevno se susrećemo s bakterijama fekalnog podrijetla

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije