Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sport za pse

U Klub za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb održano natjecanje u frizbiju

Frizbi
Foto: Urška Kramar
1/9
19.06.2014.
u 22:41

KOSSP je bio domaćin 3. kola slovenskog Flipsi pokala, a u tri discipline sudjelovalo je 25 pasa

U Klubu za obuku službenih i sportskih pasa (KOSSP) Zagreb održano je prvo službeno natjecanje u frizbiju za pse u Hrvatskoj. Zagrebački klub ugostio je proteklog vikenda natjecatelje koji su se za pobjede borili u trećem kolu slovenskog Flipsi pokala.

- Uz to što je KOSSP bio domaćin ovog kupa, ujedno je i promovirao frizbi, koji je u Hrvatskoj gotovo nepoznat - kaže Tina Perc Horvat, članica Kluba i jedna od organizatorica natjecanja.

Veliki entuzijazam

A svega vjerojatno ne bi bilo da njezin sadašnji suprug, Aleš Horvat, prije godinu dana nije u Klubu održao seminar o frizbiju. Zajednička želja im je da i psi u Hrvatskoj, ili barem u Zagrebu, imaju mogućnost bavit se ovim sportom. Do tada sve ostaje na grupi zaljubljenika u frizbi, članova KOSSP-a, koji treniraju i koji su sudjelovali i na ovom natjecanju, a neki stali i na pobjednička postolja.

- Natjecalo se 25 pasa u tri discipline - toss&fetch - bacanje frizbija u dalj, time trial - u kojem pas mora u najkraćem roku uhvatiti i donijeti frizbi i to ponoviti još jednom, te dogdartbee, nazvan i pseći pikado. Kod ove discipline na podu je nacrtana meta, kao u pikadu, gdje vodič mora bacati frizbi, a što bliže centru pas ulovi frizbi tim više bodova dobivaju - objašnjava Tina. Dodaje da ih je i vrijeme poslužilo, a natjecanje je izazvalo interes prolaznika koji su se zaustavljali i sa zanimanjem promatrali što se tu događa.

Foto: Urška Kramar

- Postigli smo uspjeh, dobro se zabavili i svi smo zadovoljni. I oni koji su se već natjecali, ali i oni kojima je to bio prvi natjecateljski nastup - ističe organizatorica.

Među natjecateljima koji su se prvi put pokazali što znaju u frizbiju bili su i bračni par iz Kanade - Deanna Mitchell i Vlado Palijan. Deanna je nastupila s hrvatskom ovčarkom Belom, a suprug Vlado s hrvatskim ovčarom Kingom.

Divni ljudi

- Još jednom KOSSP je bio domaćini velikom događaju. Bilo je to naše prvo frizbi natjecanje, nismo bile na pobjedničkom postolju, ali smo proveli dan zabavljajući se uz divne ljude - rekla nam je Deanna. Njezin suprug Vlado već na prvom natjecanju stao je na pobjedničko postolje i osvojio treće mjesto.

- Sad kad znam pravila i kako igrati ovu igru, King i ja bit ćemo izazivači za prvo mjesto. Super klub sa super ljudima - dodao je Vlado.

A Tina Perc Horvat na kraju ističe da im je velika želja što više ljudi zainteresirati za ovaj sport i uključiti ih u treninge u Klubu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije