Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U GALERIJI KRANJČAR ODRŽAN LUXURY SOCIETY LAUNCH EVENT: Koja je vaša definicija luksuza?

Luxury Society
Foto: Robert Gašpert za Luxurysociety.hr
1/21
24.03.2023.
u 10:02

Luksuz je evoluirao izvan materijalnog, na način koji ispunjava naše živote zadovoljstvom i smislom.

Upravo je to okosnica inspirativnog feel good druženja kojim je predstavljena nova digitalna destinacija Luxurysociety.hr u Galeriji Kranjčar, a dolaskom su je podržale i brojne osobe iz javnog života

Koja je vaša definicija luksuza? Je li to u današnje vrijeme (koje je ultimativni luksuz!) putovanje, obiteljsko druženje, dijamant ili nekoliko sati koje u kaotičnom rasporedu ukrademo samo za sebe? Zašto se doživljaj luksuza tijekom vremena promijenio i što definira vrijednost nečeg luksuznog? Koja je redefinicija luksuza? Odgovor na to pitanje dala je Martina Rafaeli, glavna urednica portala Luxurysociety.hr.

"Luxury Society je projekt za koji želimo da inspirira, oblikuje trendove koji prkose prolaznosti, povezuje sudionike highend, premium i tržišta luksuza te otkriva koja su to iskustva za koja vrijedi izdvojiti vrijeme i novac, a koja će potvrditi kako je pred nama vrijeme za dobro, kvalitetno, za želju da biramo manje, ali na dulje staze. Ne postoji jedinstven i točan odgovor na pitanje što je to ‘LUKSUZ’ jer svatko od nas kreira taj doživljaj za sebe. Druga riječ iz naziva portala jest 'SOCIETY', a bez podrške društva i pojedinaca koji u svojim industrijama kreiraju, vrednuju i žive spomenute vrijednosti ovaj society ne može postojati", poručila je Rafaeli okupljenima na predstavljanju nove platforme na hrvatskom medijskom tržištu, u izdanju kuće Adria Media Zagreb.

Foto: Robert Gašpert za Luxurysociety.hr

S novim pogledom na luksuz – koji označava svojevrsni odmak od klasičnog poimanja – slaže se i vlasnica Galerije Kranjčar, Elvira Kranjčar.

"Ova suradnja istovremeno ne znači samo prigrljavanje umjetnosti, već i medijsku podršku, što je važno jer umjetnicima nije lako. Ako nemaju podršku publike i društva, ne mogu stvarati. Umjetnost stimulira naše razmišljanje, koje je u suglasju s emotivnim i unutarnjim komponentama ljudske prirode. Osjećamo se bolje i prepoznajemo ljepotu življenja pa takve trenutke trebamo cijeniti", zaključila je Elvira Kranjčar.

Da je luksuz više od puke, površne ekstravagancije slaže se i Renata Sopek. "Danas čovjek ima jako malo slobodnog vremena, tako da, a u tu kategoriju uvijek bih stavila nešto što si svatko želi priuštiti. Ne bih išla površno i bazirala se na materijalnim stvarima, nego 'ljudskima', nečemu što nam je svima potrebno da bismo mogli funkcionirati u svakodnevnom životu. Od slobodnog vremena do nekih trenutaka koje posvećujemo sebi i svojim bližnjima te u konačnici nečemu što ćemo učiniti za svoje mentalno zdravlje. Svi danas živimo toliko divljačkim i ubrzanim tempom da je danas luksuz naspavati se", izjavila je bivša voditeljica i PR stručnjakinja.

Foto: Robert Gašpert za Luxurysociety.hr

Luksuz predstavlja doživljaj (pa i prilikom kupnje skupih stvari!) i stvaranje feel good osjećaja, toliko potrebnog u ova izazovna vremena. Upravo takvo iskustvo doživjela je probrana publika na ovom druženju, između ostalog i brojne javne ličnosti – Snježana i Franz Schillinger, Ivana Delač, Tihana Harapin Zalepugin, Slavka Pavić, Jadranka Đokić, Katarina Madirazza, Renata Sopek, Ana Muhar Blanquart, Domagoj Štimac, Davor Begović, Martina Čičko Karapetrić i Morana Tomašević.

Iako na prvi pogled kultura, umjetnost i party možda djeluju nespojivo, posjetitelji su uživali u fantastičnoj izložbi slovenskog slikara Marka Jakše „Gutač boli“u jedinstvenom galerijskom ambijentu, kao i u zabavi za koju je bila zadužena fotografkinja Mare Milin zamijenivši objektiv DJ pultom. Upravo je ta neočekivana kombinacija nagovještaj onoga što vas čeka odlaskom na digitalnu destinaciju Luxurysociety.hr - odabrani lifestyle sadržaj koji potiče na prepoznavanje najboljeg u svim segmentima kulture življenja.

U galeriji pogledajte djelić atmosfere s Luxury Society launch eventa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije