Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhunska kozmetika

Trikovi za izbjegavanje masnog sjaja na licu

njega lica
Foto: Shutterstock
05.06.2014.
u 13:34

Treba izbjegavati proizvode koji sadrže alkohol s obzirom na to da on isušuje kožu pa ona sama počinje proizvoditi više masnoće

Koža mi se pojačano masti dolaskom ljeta i viših temperatura. Kako se riješiti neželjenog sjaja?

(Katarina, Karlovac)

Toplo vrijeme ne pogoduje uvijek masnoj koži. Znojenje čini da se masna koža još više sjaji, iako sjaj možete ublažiti šminkom i pravilnom njegom.

Treba izbjegavati proizvode koji sadrže alkohol s obzirom na to da on isušuje kožu pa ona sama počinje proizvoditi više masnoće. Da biste to spriječili, izaberite nježan proizvod za čišćenje lica te nakon čišćenja kožu obvezno hidratizirajte tonikom za lice.

Poželjan je tretman mikrodermoabrazije da se regulira rad žlijezda lojnica. Za kućnu njegu treba koristiti proizvode na bazi vode. Od tretmana u salonima jako je dobar tretman koji sadrži multikapsulirane hijaluronske kiseline koje kožu intenzivno hidratiziraju.

Hijaluronska kiselina prisutna je u našoj koži kao i drugim dijelovima našeg tijela. Oko 50 posto ljudske hijaluronske kiseline smješteno je duboko u dermis i epidermis kože i važna je za održavanje količine vode. Uklanjanju neželjenih masnoća s lica može pomoći i zdrava i regulirana prehrana, uz izbjegavanje slatkiša.

>>Unatoč redovitoj njezi, koža na rukama i dalje djeluje oštećeno i ispucano?

>>Koji tretman protiv naslaga sala? Oxifat je vrlo učinkovit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije