Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva večera na turneji Hrvatskom

Tri slijeda chefa Melkiora Bašića posvećena pivu

Josip Regović/PIXSELL
04.11.2023.
u 07:00

Melkior Bašić pripremio je razna jela na večeri u River pubu na zagrebačkom Jarunu koja je bila posvećena Staropramen pivu

Mekana trgana svinjetina u kombinaciji s ukiseljenom mrkvom i daikonom, svježim krastavcem, mladim lukom, korijanderom i drobljenim kikirikijem u mekanim bunsima za predjelo. Sporo kuhani juneći obrazi u kombinaciji s mrkvom pečenom u pivu te pire od kokica za glavno jelo i čokoladni desert od whipped ganachea  od mliječne čokolade, namelake od bijele čokolade, keks-pralina, gela od marakuje i slane karamele za desert. Sve to pripremio je Melkior Bašić na večeri u River pubu na zagrebačkom Jarunu koja je bila posvećena Staropramen pivu, a poznati chef iz Masterchef kuhinje jela je osmislio kako bi ih sljubio s njihovim proizvodima.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

– Uvijek kod kreiranja jela pazim da su namirnice kvalitetne i svježe i da donesem na tanjuru nešto novo, drukčije, kao što je to, primjerice, bio pire od kokica. Razgovarajući s ljudima saznao sam da im je upravo taj pire bio najzanimljiviji i čini mi se da su ljudi bili zadovoljni – komentirao je chef Melkior Bašić, koji je radno iskustvo stjecao u 96 restorana u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih su brojni nagrađivani Michelinovim zvjezdicama.

Foto: Josip Regovic /PIXSELL

To je tek prva večera na turneji Hrvatskom, za koju su karte planule, a sljedeća će biti 18. listopada u Makarskoj, potom slijede Osijek 25. listopada, Pula 8. i Rijeka 15. studenog te finalna, još jedna večera u Zagrebu 22. studenog. Koncept “Staropramen večere”, kako je rekla Lara Nizić, Senior Manager za Premium & Beyond Brendove piva Zagrebačke pivovare, nije novi, a cilj je raditi s poznatim kuharima, kulinarskim stručnjacima  da bi se pokazalo kako se pivo može poslužiti i konzumirati uz različita jela, ali i koristiti kao sastojak u pripremi hrane. – Ove godine chef Melkior pokazat će nam svoje kulinarsko umijeće i gurmane diljem Hrvatske demonstrirati spoj hrane i Staropramen piva. Hvala Melkioru što nam se  pridružio i što je već na prvoj večeri stvorio sjajnu atmosferu među ljudima. Uvjereni smo da nas to čeka i u drugim  hrvatskim gradovima – zaključila je Lara Nizić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije