Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugačiji od klasike

Pripremite tartar od janjetine po receptu chefice Ane Grgić Tomić

27.10.2023.
u 15:58

Tartar je recept za one koji nemaju ništa protiv korištenja sirovog mesa i rado će probati mogućnosti za pripremu originalnih i neobičnih jela francuske kuhinje

Komentar chefice Ane Grgić Tomić: Ovaj fantastični janjeći tartar će se vrlo vjerojatno svidjeti čak i onima koji ne vole janjetinu. Nježni file ručno kosani s aromatičnom kremom od začinskog bilja se jednostavno topi u ustima. Dodatnu notu ovom jelu dodaje visoko cijenjeni paški sir profinjenog okusa, a uz topli domaći brioš od crnih maslina uživat će svi ljubitelji kvalitetne hrane.

 

Tartar od janjetine, gel od paškog sira, brioš od crnih maslina

Sastojci:

500 g janjećeg filea

½ glavice ljubičastog luka

1 žumanjaka

20 ml suncokretovog ulja

5 g kapara

10 g slanih inćuna

Sok limuna

Worchester umak

1 žlice senfa

Tabasco umak

1 žlice konjaka

10 g kiselih krastavaca

Sol

Papar

Crvena mljevena paprika (slatka i ljuta)

 

Priprema:

Prije rezanja važno je meso očistiti od masnoća te pažljivo nasjeckati na trakice, ali i na sitne kockice. Stavite meso u hladnjak dok pripremate ostale sastojke. Pomiješajte žumanjke i senf uz lagano dodavanje ulja. Potrebno je cijelo vrijeme miješati dok se istovremeno dodaje kap po kap ulja. U majonezu dodajte limunov sok, Worcester umak, Tabasco, konjak, sol, papar i crvenu mljevenu papriku. U meso dodajte nasjeckane sastojke i pripremljenu majonezu. Luk obavezno nasjeckati na ustinjene komade, jednako kao i kisele krastavce, inćune i kapare.

 

Gel od paškog sira

200 g paškog sira

300 ml vrhnja za kuhanje

sol

papar

 

Priprema:

Pripremite 200 grama paškog sira koji ćete iskuhavati lagano u vrhnju za kuhanje dok se sir ne rastopi u potpunosti i postane kompaktna glatka smjesa. Na kraju ne zaboravite posoliti i popariti kako bi dobili željeni okus.

 

Prah od peršina

Pripremite 200 grama svježeg peršina kako bi maksimalno iskoristili obilje vitamina i minerala u listu i korijenu. Listove peršina potrebno je istrgati te oprati i posložiti na kuhinjski papir te sušiti na sobnoj temperaturi 24 sata. Kada su listovi suhi, staviti ih u blender te ih dobro izmiksati i prosijati kroz sitno sito.

 

Brioš od crnih maslina

Sastojci:

500 g glatkog brašna

20 g sviježeg kvasca

250 ml mlijeka

15 g soli

100 g maslaca

2 jaja

30 g sitno sjeckanih crnih maslina

 

Priprema:

Pomiješati suhe sastojke i dodati otopljeni maslac, jaja, mlijeko i crne masline. Dobro miješati dok se ne dobije lijepa kompaktna smjesa. Ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata da tijesto ''proradi'', zatim ponovno premjestiti te staviti u kalup za pečenje kruha. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva uz stalni nadzor.

Posluživanje: Prateći meso prilikom posluživanja u ovom slučaju možete slobodno rezati na željenu veličinu, ali i prepeći na tavici uz malo maslaca

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije