Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesenska harmonija okusa

Kultna slastičarnica Orijent osmislila nove jesenske slastice

Foto: Bojan Zibar
1/13
18.10.2023.
u 14:00

Uz slastice koje su kupci već imali prilike probati, novost je White Queen, torta koja je spoj kestena, bijele čokolade, mandarine i cvijeta lipe, ali i Ferrero torta napravljene od lješnjaka, čokolade i mekog sočnog biskvita. Na meniju se kao novitet našao i kolač s jabukama i cimetom

Martinova torta, Medvedgradska, Legenda o jeseni, Crna kraljica. Imena su to torti koje su zauzele mjesto u staklenoj vitrini kultne slastičarnice Orijent, gdje su se poigrali jesenskim plodovima i od njih kreirali jesensku ponudu slastica.

Ovogodišnje slatke delikatese obogaćene su sastojcima koji podsjećaju na šarene jesenske pejzaže, kestenima, jabukama, šljivama, maku, čokoladi, karameli i cimetu. Osim torti, u ponudu su se vratili i kolači Kesten Nutty, Kesten rolada i Maron, a tu je i klasik, kesten pire sa šlagom, jedan od najomiljenijih jesenskih deserta koji već nekoliko desetljeća slovi kao kralj jesenske sezone.

No, uz slastice koje su kupci već imali prilike probati, iz Orijentove radionice, s originalnim potpisom stiže White Queen, torta koja je spoj kestena, bijele čokolade, mandarine i cvijeta lipe. Raskošna i kremasta elegancija na tanjuru dolazi u obliku Ferrero torte, napravljene od lješnjaka, čokolade i mekog sočnog biskvita.

Na meniju, kao novitet, našao se i kolač s jabukama i cimetom - neizostavnom kombinacijom kojom se dvije jesenske namirnice stapaju u harmoniju okusa. Jabuke s cimetom u prhkoj košarici, na kojoj je kupola i mousse od karamele s insertom od jabuka kuhanih u soku od naranče, zasigurno će postati novi klasik u kojemu će uživati zaljubljenici u dobar desert.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije