Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šopingmanija

Trgovački centri prepuni kao u vrijeme blagdana

'city-centar_PXL_unu_10021'
''
19.10.2010.
u 08:30

Proteklog vikenda šoping centri zabilježili su rekordne posjete, više od 300 tisuća Zagrepčana odlučilo je svoje slobodne dane provesti u nekom od centara.

Jesenske su kiše u trgovačkim centrima iščekivali s velikim nestrpljenjem. Poslije “ljetne suše”, opet su postali oaza zabave i šopinga brojnim kupcima i posjetiteljima. U rujnu i listopadu brojači u trgovačkim centrima bilježe rekordnu posjećenost, kao u vrijeme Božića. Hrvati su još jednom dokazali kako ne mogu bez šopinga koji nije bez razloga proglašen i službeno – ovisnošću.

Izlet za 500 kn

– Redovito vikendima odlazim u trgovačke centre, osobito sada kad je lošije vrijeme. Obilazim s prijateljicama trgovine, odemo na kavu i kupimo stvari koje inače možda ne bismo kupile. Ti izleti vikendom nisu jeftini i stoje me u prosjeku oko 500 kuna – ističe 29-godišnja Zagrepčanka Maja Bistrički.

Rođendanska slavlja, promotivne akcije, besplatne igraonice za najmlađe i nove zimske kolekcije na policama trgovina dovoljan su razlog za odlazak u jedan od centara. U većini je bogata i gastro ponuda pa mnogi odluče i obiteljski ručak pojesti u nekom od centara.

City Center One i Avenue Mall proteklog vikenda posjetilo je zajedno više od 200.000 ljudi, što je i njihov rekord.

– Poslije rekordne subote u rujnu sa 37.000 posjetitelja, prošla nam je nedjelja bila rekordna u godini s više od 35.000 posjetitelja. Porasla je i prosječna potrošnja, prema našim izračunima 13 posto u rujnu, u usporedbi s rujnom 2009. – ističu iz City Centera One. Trgovački centri znaju kako privući kupce i posjetitelje, a među najpopularnijim događanjima na koja hrle trendseterice i onaj je u Avenue Mallu u kojem traje festival “Avenues of the world”, a posjetitelji mogu uživati u atmosferi s glavnih avenija gradova svijeta poput Pete avenije, Champ Elyséesa...

– Avenue Mall je proteklog vikenda zabilježio rekordnu posjećenost ove jeseni te je centar u tri dana posjetilo više od 100.000 ljudi. Također, prometi u rujnu ove godine znatno su veći nego u rujnu prošle godine, zbog stalna napretka, zanimljivih marketinških aktivnosti i događanja u Centru – kažu.

Povećana i potrošnja

Westgate kraj Zaprešića u prohladne dane kupce mami tematskim tjednima poput tjedna kozmetike, tjedna sporta, tjedna tehnike i tjedna mode, a rezultate očito daju i besplatni autobusi koji voze do centra.

– Početak školske godine te hladniji jesenski dani potaknuli su cijele obitelji na odlazak u centre po novu jesensku garderobu, što je svakako donijelo povećan broj posjetitelja. Prosječna se transakcija po posjetitelju u Westgateu povećala 35 posto – kažu .

Garden Mall, koji je smješten u Dubravi, tamošnjim je posjetiteljima i svojevrsna “špica”.

– Posjećenost je ove jeseni konstantno dobra i ne oscilira previše bez obzira na vremenske prilike – ističu iz Garden Malla.

Ni gužve ni nedostatak novca, očito, Hrvate ne sprečavaju da odu u šoping. A iako bi mnogi samo mogli gledati izloge, većina nešto kupi, (pre)često na rate.

Ključne riječi

Komentara 7

SA
Savjest
09:52 19.10.2010.

Orkestar na \"Titanicu\" svira plesnu glazbu!

WI
wiktorija
10:20 19.10.2010.

pa počela je sezona grijanja,treba štedet doma ,a tu je toplo ima zabave gledaš zijevaš okolo a netrebaš niš potrošit...večina to radi...............

OB
-obrisani-
09:32 19.10.2010.

Nema nedostatka novca Ja sam kompletnu rodbinu uposlio u državnim institucijama i samoj vladi RH,,a primanja su rijetko ispod 20 000 kuna Ne nema nestašice novca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije