Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADNA IGRA

Tko je osvojio mušku kozmetiku Axe

25.03.2009.
u 14:27

Sociolozi iz Francuske, Kolumbije i Argentine tvrde da se razvija nova vrsta muškarca, a nazivaju ga novim imenom - neoseksualac. Kako bi taj naziv što bolje objasnili otkrili su definiciju ovog novog tipa muškarca. Neoseksualcem se, dakle, zove muškarac koji se okrenuo tradicionalnim muškim vrijednostima, a da pritom nije izgubio svoj senzibilitet te i dalje razvija svoju muževnost.

Neoseksualac je, tvrde iz kampanje za Axe, muškarac koji ponovo uspostavlja vezu sa svojim muževnim korijenima, ali mu ipak ništa nije zabranjeno na emocionalnom planu. On se s prilagođava novim ženskim potrebama i željama, on sazrijeva, razvija se i evoluira. On je muškarac koji si ne mora ništa dokazivati… On može staviti parfem, darovati cvijeće, a ipak jako strastveno ljubiti.

Prema anketi koju je proveo Axe, ženama su dosadli metroseksualaci pa su izazvale muškarce da zadovolje njihove potrebe tako što će ponovo postati muževni. Otkrile su da žele pravog muškaraca s najboljim osobinama koje su krasile različite tipova muškaraca kroz povijest – otkrile su da žele evoluciju.

Više od 2500 žena između 18 i 35 godina sudjelovalo je anketi koju je proveo "Datos Claros" u 14 različitih zemalja: Argentini, Brazilu, Meksiku, Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Španjolskoj, Italiji, Francuskoj, Engleskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Indiji, Filipinima i Japanu. Ove zemlje sudjelovale su u testiranju koje je dalo rezultate po kategorijama. U Hrvatskoj je istraživanje prema Axeovoj anketi provela nezavisna istraživačka agencija Puls.

Anketa je pokušala pronaći novi pogled na muževnost – što treba vrednovati na muškarcima, s kojim je to karakteristikama povezano te koje osobine žene nalaze privlačnima. Rezultati govore sami za sebe: žene žele osjećajnog muškarca koji je spreman ponovo otkriti osnovne muške vrijednosti.

Jednio od pitanja u anketi bilo je što žene očekuju od muškaraca? Anketa je pokazala da žene žele razvijenu muževnost, nešto grubljeg muškarca koji je još uvijek osjećajan. Odbija ih ponašanje koje briše razlike i ne sviđa im se kada muškarcima treba jako dugo da se spreme za izlazak, posebno onda kada koriste njihovu kozmetiku. Žene žele ponovno uspostaviti neke oblike tradicije. Ističu da muškarac mora biti snažan, odlučan i ne oklijevati kad je seks u pitanju.

72 posto ispitanica preferira snažnog i odlučnog muškaraca koji zna što želi i kako to dobiti. Najveći postotak od 95 i 89 posto zabilježen je na Filipinima i u Indiji, a dokazano je i da se više od pola brineta složilo s ovom idejom muževnosti.

85 posto ispitanica, pak, tvrdi da ih obara s nogu muškarac koji ih strastveno ljubi i preuzima inicijativu, a pritom im ne pruža priliku da oklijevaju. Kada je u pitanju zavođenje žene više vole odlučnog muškarca pored kojeg se osjećaju poželjno i senzualno.

Odgovarajući na pitanje kakve muškarce žene vole u krevetu Argentinke, Talijanke, Brazilke i Filipinke pokazale su se kao vatrene budući da preferiraju "veoma muževnog muškaraca u krevetu". S druge strane ispostavilo se da su Francuskinje, Njemice i Japanke veoma lakomislene kada je seks u pitanju. Hrvatice, njih 37 posto, po ovome su slične Španjolkama.

Umorne ne samo od metroseksualaca nego i od modernog muškaraca koji robuje tehnologiji i načinu življenja u kojem je sve brzo, učinkovito i impersonalno, žene još uvijek žele očuvati neke tradicionalne vrijednosti. Čak 92 posto žena u Hrvatskoj bez sumnje više voli telefonski poziv nego običnu i trivijalnu SMS-poruku, dok je na globalnoj razini taj postotak 90 posto.

A kakav stav očekuju od muškaraca? Žene su istaknule da ih zamara natjecanje s muškarcima kad je u pitanju ljepota. 75 posto žena tvrdi da više ne želi dijeliti svoje načine uljepšavanja s muškarcima, poput losiona za tijelo, posjeta frizeru, plastičnih operacija i slično. Francuskinje i Meksikanke su izjavile da ih nije briga… Dokle god ih muškarci ne zasjene. (p.s)

Večernji.hr dijeli pet paketa poznate muške kozmetike Axe i to najnoviju liniju pod nazivom Axe instinct. Ovoga puta najsretnije ruke bili su Siniša Srša iz Čakovca, Krunoslav Gorjanc iz Požege, Aleksandar Grlić iz Varaždina, Ivan Potkrajac iz Zagreba i Marko Duić iz Vinkovaca. Čestitamo dobitnicima te ih obavještavamo da nagrade stižu na kućne adrese.
Ostalim čitateljima se zahvaljujemo na sudjelovanju u nagradnoj igri te želimo više sreće drugi put!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije