Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tara: Tipična sam žena - obožavam cipele

tara karma
Arhiv VL-a
21.02.2010.
u 09:30

Mlada istarska pjevačica govori o novom albumu grupe Karma, njihovom uspjehu u Aziji te o tome kako se brine za svoj izgled i stil.

Kada ste otkrili ljubav prema glazbi? Jeste li razočarani hrvatskom glazbenom scenom, s obzirom da ste možda i uspješniji u inozemstvu? Kako je započela glazbena karijera Karme?

Ljubav prema glazbi otkrila sam već kao dijete, s obzirom da nisam imala previše lutaka, već samo instrument, pa sam pjevušila po kući. Svoju današnju karijeru dakle mogu slobodno nazvati ostvarenjem snova! To što nas nema u hrvatskim medijima ne znači da nas naša publika ne prati i ne sluša. Mi nismo tipovi koji izazivaju skandale, a i ne živimo u Zagrebu pa novinarima nismo na dohvat ruke. Karma je počela svoj projekt 1999. u malom studiju u Savudriji kada su se upoznali i započeli raditi DJ i glazbenik, a toj odličnoj kombinaciji nakon nekog vremena pridružila sam se i ja.

Nedavno ste snimili novi spot za pjesmu Uzmi il’ idem, a neke vaše pjesme vladale su i azijskim ljestvicama. Jeste li bili na turneji u tim zemljama? Kako publika reagira na vaše koncerte?

Snimili smo spot u Ritz Cabaretu u Zagrebu i ovom prilikom htjela bih im zahvaliti što su nam povjerili taj prekrasan lokal. Spot je režirao Darko Drinovac, styling smo povjerili Marku Grubniću, a imali smo i profesionalnu šminkericu i frizere. Predivno je raditi s tako profesionalnim osobama, a sada čekamo da spot dođe iz montaže i da vidimo konačni proizvod. Što se tiče naših pjesama, one su se polako pročule po cijelom svijetu, a najviše u Aziji gdje smo bili na turneji mjesec i pol dana i bilo je prekrasno! Tamo još uvijek odlično funkcioniraju diskoteke, a publika je ista kao i u Hrvatskoj, plešu do iznemoglosti. Upravo to nas je oduševilo, pogotovo kada smo shvatili da ne znaju riječi samo engleskih pjesama, već i onih na hrvatskom poput Sedam dana i Amore Mio, koje su isto bile broj jedan na njihovim ljestvicama.

Kako se najčešće odijevate i u čemu se najbolje osjećate? Kakvu odjeću birate za nastupe i snimanja spotova?

Outfit biram ovisno o prilici, kod kuće sam najčešće sportski obučena, dok za koncerte biram traperice i neke zgodne majičice u kombinaciji s dobrim nakitom. Na nastupima se cure i ja uvijek dotjeramo, ali moramo paziti i da nam je udobno jer je Karma poznata i po energičnim plesnim nastupima, pa biramo odjeću u kojoj se možemo slobodno kretati. No, kada je u pitanju snimanje videospota ili kakva druga, ozbiljnija prilika, bez problema se prepuštam u ruke stilista koji se onda brine za sve i to mi najviše odgovara.

Što ne volite vidjeti na drugim ljudima ili nikad ne biste sami obukli? Slijedite li trendove?

Ne volim vidjeti kič, iako ima ljudi koji ga sjajno nose. Jednostavniji sam tip kada je u pitanju odjeća, tako da previše šarenila ne bi bio moj izbor. Trendove svakako slijedim, ali nisam žrtva mode i ne patim na odjeću. Pogledam što je in i prilagodim onome što znam da mi najbolje pristaje i to je kompromis koji odlično funkcionira.

Što smatrate svojim najvećim modnim gafom, a što ste mislili da nikada ne biste mogli odjenuti pa vas je iznenadilo?

Na početku karijere imala sam nebrojeno gafova, zato sada kad je nešto tako pozovem stručne osobe koje će mi najbolje savjetovati što odjenuti za određenu priliku. Nešto u čemu se prije nikad nisam vidjela bile su kratke hlačice na koncertima, a sada ih bez problema odijevam, i to često, jer se dobro osjećam. Trebalo je samo probati!

Čega imate najviše u ormaru? Postoji li neki odjevni predmet koji smatrate svojom strašću? Koji je najskuplji odjevni predmet koji ste si priuštili?

Prvenstveno su to raznorazne majičice, a nakon njih definitivno cipele, i to sandale, tu sam tipična žena! Uvijek pazim što ću kupiti jer sam satima na nogama i puno plešem, pa mi je osim izgleda važna i udobnost, a naći takvu cipelu je rijetkost. Primijetila sam da su žene općenito tu mazohistice, kupuju cipele koje im najbolje izgledaju, ali one su često daleko od najboljeg izbora! Bez ikakve sumnje je najskuplji moj kaput, ali njega čuvam za doista posebne prilike. Moram priznati da mi za takve stvari nije teško odvojiti i koji novčić više jer nisu u pitanju jednosezonski trendovi.

Gdje najčešće kupujete? Imate li neke uzore u modi?

Najčešće kupujem u Italiji, najbliže mi je, a Talijani su poznati po tome da prate modu i imaju smisao za ljepotu. Uzore baš i nemam, ali volim vidjeti lijepo odjevenu ženu i ne smatram da ima išta loše u tome da neki detalj ili kombinaciju primijenim u svojoj garderobi.

Što volite raditi u slobodno vrijeme? Gdje vas se može najčešće vidjeti?

Svoje slobodno vrijeme najradije provodim sa svojim najdražima, tako da najčešće idem u duge šetnje, bilo obalom ili planinskim putevima, koristim priliku za zabavu, druženje i trošenje kalorija, plus – na čistom sam zraku! Nema bolje kombinacije, antistres-varijanta koju bih preporučila svima! Dovoljno je samo navući trenirku, dobre tenisice ili cipele, uzeti jaknu, kapu i pokret!

Bavite li se nekim sportom? Postoji li nešto što biste na svom tijelu htjeli promijeniti?

Zimi se često bavim tae-boom, ali ove zime sam ipak odabrala jutarnje brzo hodanje te ples, tako da sam zadovoljna svojom sportskom domaćom zadaćom. Ne volim fitness centre, ali moram priznati da mi nedostaje dobar pilates trening, za to bih se čak i zatvorila u neku dvoranu. Ne postoji ništa što bih na sebi htjela promijeniti, samo želim ostati u formi, sportski sam tip, nikad nisam bila premršava i mislim da mi to ne bi ni stajalo. Pazim na prehranu i sama si kuham.

Koji su vam planovi i projekti za idućih nekoliko mjeseci? Čemu se posebno veselite?

Ono što sada slijedi je promocija našeg novog CD-a, Party do zore, koji bi trebao uskoro izaći u Hrvatskoj, a moramo dovršiti i engleski CD za Aziju. Nakon toga slijede turneje po Češkoj, Slovačkoj i ponovo krajem godine u Aziji. Veselim se novom albumu i imam još toliko novih pjesama u ladici da bih odmah mogla snimiti još jedan! Novi album pun je iznenađenja, od aranžmana do tekstova koje sam i sama potpisala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije