Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biramo superžene Hrvatske

Svaka žena je inspiracija

superžena
01.03.2023.
u 15:08

Večernji list pokreće projekt posvećen ženama s inspirativnim životnim pričama – biramo superžene Hrvatske

Večernji list, medijska kuća s najduljom tradicijom u Hrvatskoj, pokreće projekt kojim veliča žene – divne, tihe, samozatajne, glasne, moćne, majke, kolegice, prijateljice… sve žene koje su svojim djelima i riječima inspiracija svima nama. Mi tražimo i želimo promovirati priče superžena iz naše okoline, onih koje svojim svakodnevnim djelima pokazuju da superžena može biti i bez moćnih titula, svjetala pozornice, iskrivljenih slika na društvenim mrežama, zadovoljavanja imaginarnih ideala, a koje često promiču oku jer njihove priče prihvaćamo zdravo za gotovo.

Ovo je projekt posvećen njima. Ženama čija je priča inspiracija. Najboljim prijateljicama, kolegicama, heroinama i neustrašivim majkama, damama koje do sada niste viđali na naslovnicama iako su na njima sasvim sigurno zaslužile biti.

Mi u Večernjem listu svjesni smo da su žene iz naše okoline često slabije plaćene, da nailaze na niz prepreka u napredovanju jer pokušavaju balansirati između obitelji, majčinstva, obrazovanja i posla. Da im se na svaku grešku gleda strože nego mnogim muškim kolegama, a da se od njih istodobno očekuje da budu dotjerane, nasmijane i da odšute kada ne uspiju napredovati. Da ih se gleda ispod oka ako podignu glas. Međutim, mi želimo čuti taj glas, mi želimo čuti tu priču, želimo da sve superžene dobiju priliku ispričati svoju, našu i vašu priču.

Za nas je superžena majka i domaćica koja se brine o djeci i kućanstvu baš kao što je superžena i uspješna poljoprivrednica ili sjajna mlada znanstvenica. Za nas je superžena ona koja njeguje teško bolesno dijete, ali i učiteljica koja inspirira djecu da slijede svoje snove. To je žena koja ruši predrasude, koja ne dopušta da je se stavlja u zamišljene obrasce bilo koje skupine, koja brani svoju priču, svoj „supertalent“.

Zato vas molimo da ovu priču, tj. ovaj projekt učinite projektom koji će nam svima izmamiti osmijeh na lice i učiniti nas ponosnima. Znamo da u svojoj blizini imate ženu kojoj se divite – zato što se brine o potrebitima, zato što se brine o napuštenim životinjama, zato što je humanitarka, zato što svojim primjerom pokazuje da je ni teška bolest ne može zaustaviti, zato što je fantastična kolegica, žena za čije se postignuće još nije čulo. Zato što je umjesto karijere izabrala brigu o obitelji, zato što je pokrenula posao u koji nitko nije vjerovao. Zato što je rušila i ruši granice čak i onda kada je zaustavljaju.

Omogućite da ispričamo priču o tim ženama, da se divimo pravim damama, da nađu svoje mjesto na našim naslovnicama…

Prijavite hrabre superžene, uporne, vrijedne i nevjerojatne! Žene s bezbroj epiteta. Inspirativne priče o superženama možete prijaviti do 15.09.2023. 

Njihovu ili svoju priču pošaljite nam na superzena@vecernji.net, a mi ćemo ispričati priču o njima. Učinimo svaku ženu superženom.

Jer svaka je žena inspiracija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije