Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Stručnjakinja za čišćenje otkrila kako oprati bočice za vodu – neovisno o tome kakvog su materijala

Shuttershock
27.05.2021.
u 07:00

Iako se stručnjaci uglavnom slažu da se većina bakterija može ukloniti vodom i sapunom ili u perilici posuđa, povremeno je možete oprati i octom ili vodikovim peroksidom

Bez obzira na to jesu li napravljene od plastike, stakla, nehrđajućeg čelika ili od izdržljivog tritana, boce za vodu često brzo poprime neugodan miris kojeg je teško riješiti se. Zato stručnjakinja za čišćenje Leslie Reichert upozorava da bi se trebale prati svaki dan, a evo i nekoliko savjeta.

Svakodnevno održavanje

Ako imate bocu kojoj se čep stegne, samo ga skinite s boce i oboje svaki dan operite u perilici suđa. Pripazite da je boca potpuno suha prije nego što je spremite jer je inače idealno stanište za bakterije.

Druga je mogućnost svakodnevno pranje toplom vodom i deterdžentom. Spužvom prijeđite preko unutarnje strane kako bi se uklonile sluzave nakupine, dobro isperite i osušite.

Sezona jagoda je razočarala: Evo koliko je mjerica od pola kilograma skuplja nego lani

1/4

Neki čepovi imaju teško dostupne dijelove, pa umjesto spužvice za pranje upotrijebite malu četku.

Kako dobro očistiti bocu s vodom

Iako se stručnjaci uglavnom slažu da se većina bakterija može ukloniti jednostavnim pranjem vodom i sapunom ili u perilici posuđa, ako boca još uvijek ne miriše dobro, možete je temeljito oprati blagom otopinom za izbjeljivanje i vodom. U litru vode uspite malu čajnu žličicu izbjeljivača i pustite da otopina odstoji pet do 15 minuta.

Ispirite dok ne prestanete osjećati miris izbjeljivača pa je osušite na zraku.

Umjesto otopinom za izbjeljivanje možete to napraviti vodikovim peroksidom ili bijelim octom; samo pustite da boca deset minuta odstoji sa sredstvom u njoj, pa je isperite i osušite na zraku.

Ocat i vodikov peroksid nemojte pomiješati u istoj posudi jer su otopine zajedno nestabilne i neučinkovite. Isperite bocu, a zatim je osušite na zraku, prenosi Yahoo.

Odličan trik za brže sušenje posuđa u perilici: Kuhinjsku krpu stavite na vrata perilice i upit će višak vlage!

Ključne riječi

Komentara 4

MA
maorioni
17:46 27.05.2021.

Komplikacije odobične stvari. Staklena boca ne prima smrad, ako se redovito pere, ne operem ju baš scaku dan četkom za boce.

MO
montello
17:35 27.05.2021.

odlično

TR
trabant7
12:28 27.05.2021.

"Stavite kap izbjeljivača", kako zdravo i ekološki osvješteno, pa ne mogu vjerovat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije