Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemojte ih raditi

Stručnjaci otkrili najveće greške koje ljudi rade kod stavljanja suđa u perilicu

Pixabay
25.03.2022.
u 14:30

Ove greške mogu smanjiti vijek trajanja perilice, ali i posuđe ostaviti prljavo.

 Uz redovitu uporabu, perilica suđa i njezini skriveni dijelovi nakupljaju komadiće hrane, masnoće, kamenac i nakupine deterdženta, a sve to može utjecati na to kako će raditi, kaže Lynn Redmile, analitičarka za testiranje i pregled proizvoda za čišćenje Instituta za dobro domaćinstvo. Srećom, uz nekoliko jednostavnih savjeta i par pravih proizvoda, briga o perilici suđa je jednostavna, piše Good Housekeeping.

Obrišite suđe prije utovara
Jednostavno s posuđa sastružite ostatke hrane jer ako koristite kvalitetni deterdžent nema potrebe za prethodnim ispiranjem. Tako ćete ukloniti komadiće hrane prije nego što predmeti uđu u perilicu posuđa, a deterdžent će se pobrinuti za ostalo...

Perete noževe u perilici za posuđe? Evo zašto biste odmah trebali prestati:

1/8

Okrenite sve predmete prema sredini 
Uvijek prljavu stranu posuđa okrenite prema dnu ili prema sredini stroja, kako bi voda mogla doprijeti i sve učinkovito očistiti, kaže Redmile. Da biste pravilno napunili perilicu, tanjuri, lonci i tave trebaju ići na donju policu, a čaše na gornju policu i između zupčanika stalka, kako bi se spriječilo njihovo pucanje. 

Izbjegavajte preklapanje predmeta ili blokiranje vode
Nikada ne biste trebali prepuniti perilicu jer voda neće moći doprijeti do suđa na vrhu.

Redovito čistite filter
Ako filter perilice posuđa nije čist, neće biti ni posuđe. Najlakši način da ga održavate čistim je redovitom uporabom sredstva za čišćenje perilice posuđa. Uz to, na većini modela ga možete i oprati tako da ga jednostavno skinete i isperete toplom vodom, pa spužvom ili mekom četkom uklonite svu masnoću ili čestice zaglavljene u pukotinama.

Najčešće pogreške koje radite pri kuhanju kave, a uništavaju joj okus!

Komentara 4

AM
Ameise
23:56 25.03.2022.

Ovo clanak za retarde?

DU
Deleted user
10:40 26.03.2022.

S drugim rijecima, operite sudje prije neg ga stavite u perilicu. Bogeg dragi, kakva glupost.

MO
modovisisajteMaraschino
07:59 26.03.2022.

koja škola se mora završiti da bi se bio stručnjak za stavljanje posuđa u perilicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije