Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Putovanja

Stranci se pitaju: 'Zašto Hrvatska ima tako čudan oblik?'

Lastavica ili zmaj? Na neobičan oblik teritorija Hrvatske njeni stanovnici često i zaboravljaju, ali strancima još budi znatiželju.
20. rujna 2019. u 05:57 144 komentara 49795 prikaza
Foto: Shuttershock
Pogledajte galeriju 1/2

Jedan od korisnika društvene mreže Quora pitao je zna li netko zašto Hrvatska ima tako čudan oblik. Pomoći su mu pokušali mnogi pa je tako dobio različite odgovore.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Dok su mu neki objašnjavali kako je za nesvakidašnji oblik teritorija kriva bogata i dramatična povijest koja je prepuna ratova, drugi su mu odgovorili kako to nije ni bitno jer je Hrvatska svejedno jedna od najljepših zemalja svijeta. Nekolicina je pisala kako se o Hrvatskoj zna premalo, a upravo su Hrvati razlog zbog kojeg nije došlo do potpune invazije Turaka u Europu. 

Misterij balona kod Raba Mjesec dana uoči vjenčanja rezervirali su apartman u Hrvatskoj, a onda im je stigla poruka...

Zabavniju stranu ovog pitanja vidjeli su oni koji su napisali kako ih oblik Hrvatske podsjeća na zmaja ili pak lastavicu, a u komentarima se povela i kraća rasprava. Dok neki Hrvatsku vide kao umiljatu lastavicu, drugima mentalitet države više odgovara onom snažnog zmaja.

želio je doći Mladi Mađar pobijedio konkurenciju od 10 tisuća ljudi i osvojio odmor u Hrvatskoj

– Hrvatska je zemlja koja je evoluirala, a više se ne nalazi tamo gdje je bila originalno jer je dosta zemlje izgubljeno ili pak dobiveno kroz povijest – jedini je odgovor stigao od Hrvata koji je rekao da je objašnjenje poprilično jednostavno.

 

Na hrvatskim ulicama pokušali smo saznati prepoznaju li muškarci proizvode za žene:


 
Coronavirus - Traffic control Neustrelitz
NISU NIŠTA PRIMJETILI
Policija na autocesti zaustavila oca i sina: U nevjerici su gledali u stražnje sjedalo
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • Nemojtako:

    Zar ovakva pitanja nisu provokativna i podstječu na mržnju? Odgovor je svima jasan, a onaj tko odgovor javno kaže se proglašava fašistom.

  • Deleted user:

    Vidite, ovo je naš problem. Stranci ubacaju nešto, a mi se međusobno svađamo.

  • misoana:

    DA je bilo i malo pogleda u budućnost, moglo se bar malo ublažiti stvaranjem trećeg entiteta u BiH te bi se tako naslanjao na Hrvatsku i jedino jamstvo ostanak a i opstanaka Hrvata na tim prostorima. Ne mogu niti zamisliti ... prikaži još!i da je Franjo Tuđman u Dejtonu pristao na savez sa krvnim neprijateljem i ušao u Federaciju BiH, a kako je tamo Hrvatim vidim i danas. Znači pored svoh što su nas podkusurivali i Hrvatski političari su dosta pridonijeli ovakvom obliku zemlje nam jedine.