Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško razdoblje

Što učiniti da kroz raskid prođete što bezbolnije

prekid, prekid na društvenim mrežama (1)
Petar Glebov/PIXSELL
04.02.2013.
u 11:00

Prekinite svaki kontakt s bivšim partnerom i krenite dalje, savjetuju stručnjaci. Sredite se i izađite s prijateljima/prijateljicama i dobro se zabavite...

Ako vas raskid s voljenom osobom pogodi toliko da ste neko vrijeme paralizirani, uvijek si možete olakšati mislima da niste jedini koji ste se našli u teškoj situaciji. Patiti poslije prekida sasvim je normalna stvar, no da takvo stanje ne bi potrajalo predugo i totalno vas iscrpilo, najvažnije je "proći" kroz raspad, i ostaviti ga iza sebe...

Evo što možete učiniti, piše portal Galtime, da biste prošli kroz raskid što bezbolnije. Stručnjaci između ostalog, savjetuju da pokušate tešku situaciju "prelomiti u sebi" te postaviti granice i okružiti se pravim prijateljima:

- Prebolite to! Vrijeme neposredno nakon prekida gadno je razdoblje, ali to je stvarnost. Morate biti svjesni da preboljeti bivšeg partnera nećete moći preko noći, ali jednom će i to proći.

- Iscrtajte svoje granice. Vratite sve stvari natrag što je prije moguće. Stavite njegove/njezine stvari u kutije i vratite ih iz istih stopa.

- Obrišite broj s vašeg mobitela, jer vam se u trenutku slabosti (ili pijanstva) može dogoditi da ga "okrenete". Pokušajte izbjeći onaj osjećaj "trebam te sada".

- Prekinite sve veze putem društvenih mreža poput Facebooka, prestanite pratiti bivšeg na Twitteru ili Instagramu. 

- Prijatelji i obitelj trebali bi vam pomoći da prevladate samoću, zato se što više družite odmah nakon prekida.

- Odmorite se od zajedničkih prijatelja.

- Bacite se na tržište i odmah po prekidu počnite izlaziti. To će vam pomoći da ojačate poljuljano samopouzdanje i eliminirate osjećaj usamljenosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije